Skocz do zawartości
IGNORED

2-way vs 3-way

Point84

Rekomendowane odpowiedzi

witam! przepraszam ze zawracam glowe, bo pewnie ten temat byl juz wertowany, ale wyszukiwarka nie dziala. mam pytanko: czy kolumnu dwudrozne moga zagrac lepiej niz kolumny 3 drozne? bo wypatrzylem w sklepie fajne monitorki mission dwudrozne (z taka metalowa cewka w postaci stozka (nie wiem jak to sie nazywa)w glosnkiu nisko-stedniotonowym i wogle wygladaja na pozadne. obecnie posiadam monitory takie starsze heco -trojdrozne. boje sie je tak pochopnie kupic jesli moga mi zagrac gorzej niz te ktore teraz mam. a po za tym srednica glosnkia srednio-niskotonowego jest o centymetr mniejsza niz w obecnie przeze mnie posiadanych -czy przez to bede mial mniej basu? wiem, zaraz powiecie idz se do sklepu i posluchaj, ale przeciez w pokoju odsluchowym klomny moga miec zupelnie inne brzmienie niz w moim pokoju (lub w moim pokoju albo w jakims innym pokoju). z brzmienia moich heco jestem zadowolony, ale czegos im brakuje (np: podlogowce mojego brata -quadral graja jakos bardziej szczególowo i czysto, ale moje za to jakos bardziej cieplo (nie tak efektowne wyskoie tony). natomiast jak wsadzilem te quadrale do mojego, wielemniejszego pokoju, to bass zdominowal wszystko

https://www.audiostereo.pl/topic/17263-2-way-vs-3-way/

'n' kinky question. And answer is: moga zagrac lepiej albo i nie. Czy samochod z silnikiem szesciocylindrowym moze byc szybszy niz samochod z silnikiem osmiocylindrowym ? Moze. Zawsze i wszedzie wszystko jest kwestia zastosowanych komponentow, szczesliwego projektu, poniesionych nakladow, kompromisow. Kiepski trojdrozny bedzie kiepski, wybitny dwudrozny bedzie wybitny. I vice Wersal.

https://www.audiostereo.pl/topic/17263-2-way-vs-3-way/#findComment-290566

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.