Skocz do zawartości
IGNORED

HARMAN/KARDON oraz JBL vs. okablowanie

DarekKo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem w trakcie zakupu:

DVD 22; AVR 430 oraz JBL: E90, E30, E150 oraz EC35.

Jak duży wpływ na jakość odsłuchu ma to czy kupię kabel za 10 PLN czy 40 PLN (mb) ??

Mam pomieszczednie 25 m (kw). Jeśli ma to znaczenie to prosze o sugestie.

Ponadto czy ktoś z was kupował tak sprzęt w niemieckim sklepie internetowym który można znaleźć pod:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam

Darek K

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/17272-harmankardon-oraz-jbl-vs-okablowanie/

Darek

jesli masz taki dylemat, kup za 50zł na przody i za 10 na tył (i tak tylko brzęczą i mało się ich słucha)

spójrz w moje "o mnie", myslę że to rozsadne kable w średnim budżecie.

pozdr.

Darek

JAk widzisz mam MONSTER CABLE, jestem z nich bardzo zadowolony. Na przud polecałbym serię Z, na tył XP wystarcza. Spróbuj tez może cały zestaw na XP, to tani kabel ale bardzo dobry kabel.

Kiedys byłem maniakiem kabelkowym, próbowałem ich dziesiątki, moim zdaniem nie ma sensu wydawać na kabel kroci, róznice sa nieznaczne i słyszalne jedynie przy bezpośrednim "starciu" bardzo taniego z naprawdę drogim. Zaiwestował bym raczej w nieco lepszy interkonekt, albo w jakies ustrój akustyczny (wytłumienie pokoju).

pozdrawiam i powodzenia

FB

Na przody kup dobre grube kable,w końcu nie tak duzo metrów jest potrzebne / chyba /

na tyły wystarczy kabel 2,5 aż za gruby nawet w cenie ok 2 zł/m z miedzi utlenionej

Ja na przodach / E100 + avr4550 / dałem podwójne okablowanie , góra idzie

na kablach kierunkowych za 35zł/mert a dół na kablu o średnicy całego kabla

1/2 cala - czyli taki jak cieńki wąż ogrodowy :) ledwo podpiąłem do AVR

fakt że oprócz plusa i minusa w tym kablu jest sporo izolacji takiej jak by bawełnianej

Mam pytanie ,czy H/K+JBL spiete Real Cable 250+400 w bi-wiringu to dobry pomysl.Ktos testowal taka konfiguracje?Zalezy mi na szczegolowym,otwartym dzwieku z zaznaczona gora. Eksperymentowalem z QEDem SilverAnniversary i AST200,ale to nie to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.