Skocz do zawartości
IGNORED

marantz PM17 czy denon PMA1500RII??

Rycerz

Rekomendowane odpowiedzi

Który sprzęt wybrać? 3letni marantz PM17 czy nowy denon PMA1500RII??? Źródło marantz cd 17 lub marantz cd 7300? Kolumny AE-Evo 3? Cena za wzmacniacz podobna ok. 2,5 kzł. Słucham rock progresywny lata 70...

Proszę o odpowiedź-Piotrek 608, Siemek, Marekzawa i innych posiadaczy danego sprzętu!

https://www.audiostereo.pl/topic/17408-marantz-pm17-czy-denon-pma1500rii/

Cześć,

Jestem posiadaczem Marantza PM17, który gra z CD6000 OSE i kolumnami ESA Meritum ^1. Ja z tej kolnfiguracji jestem zadowolony. Myślę, że PM17 będzie pasował do muzyki, której słuchasz, ale wszystko zależy od kolumn z jakimi on będzie pracował.

Denon też zagra OK, bez upiększeń dzwięku-jest neutralny.Dobry solidny bas,dobra szczegółowość przekazu.

Marantza PM 17 nie słuchałem, natomiast od PM7000 DEnon z moim Sony ES zagrał lepiej. Najlepiej posłuchać samemu.

mam PMA 1500R ale wersję mkI. Solidny wzmacniacz z mocnym basem do rocka jak znalazł. U mnie gra z paradigmami studio 40v2. Jak już kolega wyżej wspomniał mkII powinien wypaść jeszcze lepiej. Natomiast tego marantza nie słyszałem w boju więc porównać nie mogę.

Mam 1500 mkI i jestem bardzo zadowolony. Dzwięk z różnych źródeł

zawsze wypada bardzo korzystnie (CD, DVD, SAT, MP3).

U mnie gra z Dali 450. Poza tym kawał klocka i wygląd rewelacja - szczególnie złoty.

Maranza nie znam i nie wypowiadam się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.