Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie i dobre wzmacniacze?

Luk_Fiz

Rekomendowane odpowiedzi

Temat jak dotad chyba pelen niedomowien.

Pojawilo sie na tym najpiekniejszym z forow internetowych sporo informacji o konstrukcjach lokujacych sie pod wzgledem klasy brzmienia w Hi-End (cokolwiek to jest) natomiast dostepnych za calkiem przyzwoite pieniadze. Mowa to oczywiscie (nie zarabiam na zycie w reklamie:) o np.GC, Drakuli ale tez mniej znanych firmach np ostatnio wspomniane Norh Le Amp II.

Moze ludzie ktorzy zetkneli sie ze sprzetem o wybitnym stosunku jakosc/cena (ja wiem ze kupuje sie klocki ze wzgledu na BRZMIENIE ktore jest wybitnie subiektywne ale jakies KLASY oferowanego dzwieku mozna chyba wyodrebnic) mogliby pokusic sie o jakies oceny, porownania, konfrontacje co z czym gra, za ile?

P.S. Od dawna jest pomysl zalozenia zakladki "Komercja". Czy moze w normalnym watku mogliby oglaszac sie ludzie (to juz raczej nie DIY ale HID) jezeli maja ochote z oferta typu: "Zajmuje sie DIY. Zbuduje kolumny" - i tu przyklad jakiejs kopii wraz z cena albo "wzmacniacze skladam ":)))

https://www.audiostereo.pl/topic/17493-tanie-i-dobre-wzmacniacze/

-> Luk_Fiz:

>Moze ludzie ktorzy zetkneli sie ze sprzetem o wybitnym stosunku jakosc/cena (...) mogliby pokusic sie o jakies oceny, >porownania, konfrontacje co z czym gra, za ile?

Myślę, że na tym forum jest całkiem sporo opinii na temat różnych wzmaków, również tych tańszych. Wystarczy zerknąć na wątek o Gainclone'ach - jeden z większych...

>oferta typu: "Zajmuje sie DIY. Zbuduje kolumny"

A tu jestem zdecydowanie ZA! Z tego, co zdążyłem na forum wyczytać, jest sporo osób, które robią różne sprzęty w małych seriach, czy wręcz w pojedyńczych egzemplarzach. Sęk tylko w tym, że np. ja (czyli osoba, która dopiero zaczyna na serio przygodę z porządnym sprzętem) nie ma bladego pojęcia, jak do nich dotrzeć.

Z przyjemnością widziałbym na tym forum jak najbardziej komercyjną zakładkę z ogłoszeniami firm, małych i dużych, oferujących sprzęt audio. Informacje o nowych klockach, obniżkach, przecenach, sprzętach z wystaw/odsłuchów, możliwościach obejrzenia i posłuchania klocków, etc. Bez sprzętów używanych (od tego jest zakładka z ogłoszeniami, o Allegro nie wspominając), tylko nowe. I bez jojczenia, że jeden ktoś się ogłasza i nikt nie krzyczy, a drugi się ogłasza i wszyscy krzyczą.

Wydaje mi się że coś takiego by się przydało. Zarówno w interesie kupujących, którzy mieli by szansę rozejrzeć się w rynku małych (a wszyscy wiemy, że często wcale nie gorszych) firm, jak i sprzedających, którzy mogli by zaprezentować swoje produkty.

No mniej wiecej o cos takiego mi chodzilo. Glownie mam na mysli dzialalnosc reklamowo-propagujaca:) z tym ze nie prowadzona koniecznie przez wytworcow/sprzedawcow ale przez ludzi co sie z rzeczonym sprzetem mieli przyjemnosc spotkac. Rozumiem ze wpisow o GC jest baaaardzo duzo... ale opinii o tych co sluchali dobrego GC i np dobrej Drakuli i moga porownac to juz znacznie mniej:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.