Skocz do zawartości
IGNORED

Epos M 12.2 - jaki wzmaciacz?

Jeżyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Wczoraj mialem okazje posluchac Eposow 12.2 z bardzo roznym sprzetem. Zaczalem od zestawu Nad c352 + c542, potem przyszla kolej na Linna Classika, a na koncu przyszedl kolega ze swoim sprzetem - Creek 4330 MKII + CA D500 SE. Pomieszszenie mialo ok 20 m2.

Od perwszej chwili Eposy mnie urzekly - przestrzen, rozdzielczosc, barwa - super. Ale po podlaczeniu do Linna po prostu sie w nich zakochalem - po prostu spokoj, scena, glebia, barwa - nie mam slow zeby to opisac. Na koniec z ostatnim zestawem tez zagraly bardzo dobrze.

Tak ze kupuje Eposy jak najszybciej, a zaraz potem zaczynam zbierac na Linna Classika - to urzadzenie - bardzo powazne a wygladajace jak zabawka - po prostu zwalilo mnie z nog.

Tu jest taki Linnek jakiego szukacie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najwięcej jest ich na ebayu angielskim a ceny dochodzą do max 600 funtów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Ciekawi mnie jeszcze czy odsłuchiwałeś także serię Azura 540 (trochę tańsza) a jeśli tak to czy jest

>dużo słabsza?

Ja akurat swego czasu porównywałem oba wzmacniacze podlaczone do EPOS 12.2.

640A oferował wiecej basu, ale nie byla to jakas drastyczna roznica. Natomiast selektywnosc i dynamika w interesujacych mnie glosnosciach byla podobna. Ale np. z KEF roznice miedzy 640A i 540A byly wieksze (na korzysc 640A).

Wybralem wspomniane Eposy i 540A, gdyz roznica w cenie w stosunku do 640A byla prawie 600 zl.

Za ok pol roku mam zamiar wymienic wzmiacniacz na cos z wyzszej polki, byc moze nawet jakas lampe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.