Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny i wzmacniacz

bartot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie

Mam dwa pytania:

Jakie kolumny doradzicie mi? W grę wchodzi cena do 2000zł.

Chciałbym żeby to grało przyzwoicie wiadomo że za te cene nie będzie cudów ale myślę że ok to może być.

Mam Denona DCD835 zastanawiam się nad jakimś wzmacniaczem do niego. Dodatkowo kolumny beda musiały chodzić z Yamaha 650 co mi doradzicie ???

Co sadzicie o:

Dali 5005

Dali 6006

Jamo E680

Dzięki za podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/17572-kolumny-i-wzmacniacz/

Witaj

No to ma być do jakiegoś wzmacniacza jestem w trakcie wybierania (chetnie wysłucham rad).

Ale ma też być do Yamaha 650 .

Generalnie słucham róznej muzyki nie mam specjalnch preferencji

A CD to Denon DCD 835

Pozdro

Czy muszą to być podłogówki? Za 2000 dostaniesz naprawde dobre monitory które wygrają w porównaniu z chyba kazdymi podłogówkami do 2000zł. Jaki masz pokój odsłuchowy???

A moze DIY?? za nieco ponad 2000zł mozesz zbudować chociażby ProAc 2,5.

Moze nie jest to najlepsze DIY ale sprawdzone i z pewnoscia lepsze od każdych kolumn do 3kzł.

Witajcie

Co do pokoju to nie jest najmniejszy bo 40m i boje sie że takie monitorki nie wypełnią pokoju dzwiękiem (tak sobie mysle).

Wybór jest trudny bo kasa nie jest oszałamiająca co sadzicie o JAMO E680 cena jest przystepna tylko jak to gra i z czym??

Pozdrowienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

E680 są dość spokojne. Do rocka raczej sie nie nadają.

Słuchałem ich jakieś pół roku temu w salonie z marantzem 7000 + cd6000 i po paru minutach poprosiłem o zmiane kolumn. Moze były niewygrzane i stąd ten mulasty dźwięk (zwłaszcza bas, duży ale słabo kontrolowany).

Gdybyś zdecydował sie wziac je od tego allegrowicza to sie potarguj. Dostaniesz minimum na przesyłke;)

Co do dali to tanio mozna dostać 5005 i w Twoim pokoju dobrze by sie spisały. Mają naprawde duzo basu - akurat do 40m

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witajcie

Tak więc polecacie DALI 5005 i Acoustic Energy EVOLUTION THREE

Pytanie które lepsze ??

Które lepiej zagrają z YAMAHA 650?

Które lepiej ze wzmacniaczem i jakim ?

Dzieki wielkie za rady

Pozdrawiam

Porównaj sobie wszystkie na żywo, przetestuj także Dali 6006, jeśli 5005 to wybrałbym wersję limitowaną, mają przerobione zwrotnice i dźwięk znich jest bardziej zrównoważony od poprzedniczek, ale to trzeba posłuchać, . Niby seria limnitowana, a ostatnio częściej spotykana od tej zwykłej. Różnicy cen nie pamiętam. Za 2000zł możesz mieć nowe 6006 z gwarancją a 5005 za 1550zł para

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.