Skocz do zawartości
IGNORED

programowanie pilota H/K AVR 235

audioman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem. Posiadam od niedawna ampli H/K AVR 235.

Z ustawieniami prawie pozamiatane.

Zacząłem programować pilota, tzn. żeby obsługiwał sprzęt innej firmy.

Niestety wg instr. oraz podanych kodów nic nie wychodzi.

Pomóżcie, z góry dzięki.

Pzdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/17580-programowanie-pilota-hk-avr-235/

Witam,

Pilot H/K oferuje funkcję samorozpoznania kodów sterujących urządzenia, które chcemy przy pomocy tego pilota obsługiwać. Jest to taka alternatywa wstukiwania kodów z instrukcji dla leniwych. Niestety jak wszystko co automatyczne działa tak sobie, ale może warto spróbować. Dokładny opis jak to zrobić znajduję się na naklejce pod pilotem i oczywiście w instrukcji obsługi. Życzę szcześcia...

>pogiel

Witam,

Niestety tą metodę też próbowałem, bez efektu.

Pozostało mi jeszcze skontaktować się z serwisem Thomsona, może coś poradzą?

Wiem, że pilot jest ok. bo sprawdzałem programowanie na tv Sony u sąsiada i łapał co drugi kod.

problem z kodami do telewizorów thomsona występuje najwyraźniej także z yamahą - dzwoniłem swego czasu nawet do serwisu z pytaniem o kody, nie mieli pojęcia oczywiście...

teraz mam marantza i ku mojemu zaskoczeniu zadziałał kod z instrukcji - może spróbujesz?

1474, 0136, 0314, 0587, 0652

zadziałał ostatni :-)

o że tak zapytam, ten pilot harmana to nie ma funkcji uczenia?

tak z kolei zaprogramowałem obsługę H/K DVD22 - działa bez zarzutu.

>lorry

Witam

Niestety również dzwoniłem do serwisu Thomsona i również nie umieli mi podać kodów.

Co do pilota harmanowskiego to 235 nie posiada funkcji uczenia, mają tę funkcję sztandarowe produkty 430 i 630.

Pozostaje przyzwyczaić się do dwóch pilotów.

pzdr.

próbowałeś tych kodów od Marantza bez zera na początku (chyba Twój pilot potrzebuje trzy cyfrowe kody?)

zawsze możesz pomyśleć o dokupieniu oddzielnie pilota od 430/630 - jest znacznie przyjemniejszy, podświetlany i chce się uczyć ;-)

tylko ciekawe ile sobie dystrybutor policzy... powodzenia!

>lorry

Witam,

Dzięki za kody ale niestety próbowałem ich (3 cyfry bez zera) i nic, tv się nie wyłącza.

Póki co będą dwa piloty.

Odnośnie pilotów postaram sie z kontaktować z dystrybutorem Harmana.

Hej,

miałem podobny problem - za nic nie mogłem zmusić pilota od AVR 235 do współpracy z TV (Philips), ale próbowałem to zrobić dla źródła VID 2. Jak tylko spróbowałem (zresztą zgodnie z opisem na pilocie, bo w instrukcji sugerują właśnie video 2) VID 3 - poszło od razu - prawie wszystkie kody zadziałały (z lepszym lub gorszym skutkiem) - może tędy droga? :))

pzdr

>sherlock

Dzięki za radę, ale próbowałem już i VID 2 i DVD i oczywiście VID 3 (pod tym wejściem mam podpięty tv)

i nici z tego.

Spróbuję jescze skontaktować się z serwisem Harmana, może coś pomogą.

pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.