Skocz do zawartości
IGNORED

filmy divx czemu nie czyta DVD

KOpyt25

Rekomendowane odpowiedzi

a jakich płyt używasz?

Jeżeli DVD+R to może być problem, a jeżeli DVD-R to nie powinno lub ogranicz prędkość nagrywania.

A i jeszcze jakiej nagrywarki używasz. Sprawdź czy tzw. profil "Book Type" jest ustawiony na DVD-ROM

123... test

witkow>

DVD+R jest to płytka która ma lepsze właściwości, ale starsze odtwarzacze mają z nimi problem. Podam przykład:

mam dwa napędy DVD w kompie. Jeden to nagrywarka - czyta wszystkie formaty, ale mam też DVD-ROM Pioneera i on wg. Nero Info Tool nie obsługuje DVD+R, ani dwuwarstwowych- przynajmniej teoretycznie, a w praktyce wygląda to tak że potrafi mielić płytkę nawet 5 min, a gdy już zaskoczy to i tak potrafi pokazać błędy. To samo się tyczy odtwarzaczy DVD stacjonarnych, te starsze lub tańsze mają problemy z odczytem płyt DVD+R lub ich wogóle nie widzą, taka konstrukcja, dlatego ustawia się Book Type na DVD-ROM (tzw. bitsetting), żeby płytka DVD+RDVD-R była zgodna ze standardem DVD i widziana jako standardowa płyta DVD i wtedy napędy stacjonarne łykają je bez problemu. Ale mój pioneer pomimo ustawienia i tak grymasi na DVD+R to zależy jak zaskoczy, natomiast z DVD-R niema problemów

Nagrywarki LG te nowe mają tą funkcję, ale np. do Lite-On trzeba ściągnąć odpowiednie oprogramowanie, aby zmienić "Book Type" i ustawić bitsetting

KOpyt25>

zanim wciśniesz w Nero ver. 6 "nagrywaj" na górze przy wyborze napędu nagrywającego masz obok przycisk "opcje" - na dole powinno być "Opcje nagrywarki" i jest coś takiego jak " Tryb wysokiej zgodności z DVD" - " Ustawienia Typu Ksiegi" - czyli "Book Type" i jest tam kilka opcji do ustawienia np. DVD-ROM. Może nagraj to samo na płytce DVD-R i daj znać jak ci poszło. Ja mam ustawione Book Type na Auto i jak narazie nie miałem problemów w stacjonarnym DVD

zajrzyjcie -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.