Skocz do zawartości
IGNORED

System grajacy dobra przestrzenia

Luk_Fiz

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z opiniami na forum - to chyba Myryad piaszczyl. Zmiany interconnectow co nieco wprowadzily poprawy ale to jeszcze nie bylo to, mysle ze korekta kablami bylaby skuteczniejsza. Ja tam sie przy Myryadzie nie upieram - korekta wzmacniaczem by byla na pewno najlepsza:)))) SF ujely mnie na prawde przekazem dzwiek mial to "cos" mimo wiekszej kultury Kef (w tym zestawieniu) SF gora.

Jezeli piszesz ze przy innym wzmaku ok - tym lepiej.

Luk

Luk_Fiz>

Skoro blisko masz do Audiosystemu, to posłuchaj tam np. Eposów z wzmacniaczem lampowym - bodaj Ancient Audio czy coś koło tego. Słuchanie nie boli, a być może;-) W założonym budżecie się zmieścisz.

Dla mnie - pomijając kwestie związane z akustyką pomieszczenia - "przestrzennie" grały również Creek 5350SE z Avance Signature 3mkII (choć wiem, że może być lepiej;-), no i budżet przekroczysz, chyba, że w AS dalej Signature są po 3,5 tys) i wzmacniacze Arcama.

Posłuchałbym również Cayina. Niestety nie pamiętam, którego słuchałem, ale "przestrzenność" istniała.

A mi w domu wystarczającą przestrzeń daje Azur 640A+Epos M15.2 (razem 6tys zł;-)).

> Luk_Fiz

Zgodnie na forum dominują kolumny ogólnie popularne w Polsce.

Radzę, żebyś zainteresował się Phonarami P30s (miałem i już sprzedałem - ale byłam b. zadowolony)

Ponadto proponuję NAPRAWDĘ posłuchać Quadrali z serii Aurum (aktualnie takowe posiadam - jestem zachwycony)

Reasumując - niedaj się zwieść odsłuchom w studiach - nie ma to ŻADNEGO przełożenia na konfigurację i odsłuch u Ciebie w domu.

Z pozdrowieniami - as

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.