Skocz do zawartości
IGNORED

ortofon om 30

yolaos

Rekomendowane odpowiedzi

Jak miałem niedokładnie ustawiony antyscating to właśnie dało się zauważyć ów dziwny efekt , że na początku grało gorzej niż pod koniec, zazwyczaj jest odwrotnie (no i teraz tak właśnie mam chociaż jest to efekt minimalny. Może yolaos spróbowałby większy (inny?) ciężarek zawiesić - były już wpisy jeszcze przed pojawieniem się zakładki analog na temat takiego radzenia sobie z problemami właścicieli Projectów. Pamiętam nawet zdjęcie z niewyjściowo wyglądającym ale ponoć skutecznym spinaczem biurowym:)

Jak będzie spotkanie w Oławie to się możemy spróbować pobawić z tym ustawieniem. Yolaos - na czym sprawdzasz antyscating masz jakąś płyte testową, albo taką która ma bardzo krótki zapis po jednej stronie?

robix - jeszcze na chwilke wrócę do spotkania - jak byłeś wcześniej to słuchałeś na prototypach Kovala, ktore choc bardzo obiecujące, niezłe na basie i przynajmniej w części średnicy mają tweeter z wykopalisk, który rujnuje cały wysiłek. Na tej podstawie nie wyciągałbym daleko idących wniosków. Yolaos ma dobrą podstawę do zabawy w postaci swojego Projecta i niezłego prampu (to też analog nie?) - trzeba temat dopieścić i wtedy pogadamy.

Ja od dłuższego czasu oprócz prezentów dla żony, nielicznych Harmoni Mundi i Erato, czy ciekawej współczesnej muzy nie kupuję CDeków i bardzo mi z tym dobrze.

Zegarmistrz > Sluchalismy najpierw tych JBL nieszczesnych co do ww wzmakow nadawaly sie jak pi...c do d...y totalna porazka pozatym one nadaja sie do pomieszczen znacznie wiekszych niz DS.

Co do kowalowych wydumek to mnie podobaly sie zdecydowanie lepiej nawet z tymi przedpotopowymi tweterami poprostu lepiej wpasowaly sie w te klocki ale i tak o rewelce mowic nie mozna.

Natomiast jak przytargales swoje grandy to uszy mi odpoczely ale ja juz wtedy bylem nastawiony,, rozrywkowo,, wiec wisialo mi czy komus sie w koncu uda dojsc do ladu ze sprzetem bo w koncu nie ja od tego tam bylem .

Przyjedz na spotkanie do nas naprawde zanosi sie na niezla imprezke no i wez ze soba jakiegos kierowce zebys sie mogl ,,zaszczepic,, w koncu.

Zydelek - uszy to ty pewnie masz w porządku, tylko nie zauważasz, że my tu już dawno nie gadamy o wpływie gramofonu na dźwięk tylko raczej jego ustawieniu i spasowaniu (lub nie-) całego systemu. Trudno się nie zgodzic z Robixem, że od strony przygotowania pezentacji temat leżał i kwiczał, dla tego podrzuciłem moje kolumny, które też z resztą nie pasowały za dobrze. Poza tym część audytorium zdążyła się już solidnie znieczulić:)))

Robix -ze szczepienia nici - mam zapalenie żołądka i pozostaje mi być kierowcą, impreza skończyłaby się dla mnie szybciej niż zaczęła. Jak dojdę do siebie to nadrobimy.

spinacz nic nie zmienia, moze jak cały sie powiesze to cos da ))).To chyba jednak płyty, w niedziele jade na giełdę tymbardziej ,że igła sie chyba dociera bo zaczyna nieżle brzeczeć.Teraz to juz zaczyna mnie boleć brak płyt ,a nie dzwięk wiec chyba dobrze sie dzieje.

pozdrawiam Vinylowców

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.