Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

warrior czy rzeczywiśćie kabla klasic już nei ma ? kurcze moze ktoś się chce zamienić na servo? jeśłi nie to trudno , po 14 wpłace War... kase, możę jeszcze kotoś chce odstąpić węża 4m ?

> mozna przyjąć wariant 'z nadpłatą' a po wszystkim jak zostanie jakaś kasa (w końcu to już idzie w tysiące)

> to może zostanie na kratkę browaru, żeby 'warrior' po ciężkiej i stresującej misji mógł usiąśc spokojnie

> przed telewizorem i wraz z małżonką skonsumować te browce.

-------

> masz świętą rację

-------

Racja, racją - a życie, życiem.

Fadeover wkładał do kopert po kilkadziesiąt groszy. Wiecie dlaczego? Żeby nie znalazł się jakiś dupek, który powie, że "coś" sobie zostawił "a miało być po kosztach". Nie mam nic przeciwko pozostawieniu drobnej nadwyżki (która po prostu jest nieistotna zarówno dla jednej jak i drugiej strony), ale kiedy ktoś włoży dużo bezinteresownego wysiłku dla innych ludzi, słowa takiego dupka, który zawsze się znajdzie, naprawdę potrafią zaboleć i pozostawić niesmak.

Moja sugestia skierowana do WarrioR'a przede wszystkim przestrzega przed niedopłatą i podpowiada, jak ew. rozwiązać nadpłatę. Stawiając się na miejscu WarrioR'a, bardziej obawiałbym się na tym etapie nadpłaty niż niedopłaty. Jeśli ktoś z dobrego serca zajmuje się podobną sprawą, często więcej myśli o tym, co zrobi jak chętni wpłacą za dużo niż o sytuacji przeciwnej.

Kazdy wplaci mi wyliczona kwote i koniec gadania. Prosze tylko kogos kto posiada wtyk Balsa o podanie dokładnej wagi. To samo z wtykiem od Schurtera. Na poczcie wezme rowniez cennik wysylki paczek w zaleznosci od kilogramow i nie będzie żadnych niespodziewanych kosztów ;-)

WarrioR - jak sobie z tym wszystkim poradzisz? Tyle osób zamawiających, tyle cięcia i segregowania. Postaramy się wspierać cię w trudnych chwilach - psychicznie poprzez forum i okazywaniem cierpliwości. Z forumowych "zamówień publicznych" śledziłem koszulki z logo forum, którymi zajmował się 'Kubeł' i płytę testową 'Fadeovera'. Nigdy nie było to łatwe.

Pozdrawiam i życzę Ci jak najmniej uciążliwości. Jestem wdzięczny.

WarrioR, cennik znajdziesz tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Raczej nie uda się prawidłowo przedpłacić Warriorowi dokładnie całej kwoty. Każdy bierze różną długość kabla co ma swoje odzwierciedlenie zarówno w wielkości paczki jak i jej masie. Wojownik dopiero jak będzie miał wszystko pocięte i posegregowane będzie wiedział jak to wszystko popakować (kartony czy koperty). Proponuję żeby przedpłacić Wojownika tylko za klamoty, a później dopłacić resztę wynikającą z prac logistyczno-spedycyjnych.

PS

=>Warrior

oczywiście to Ty wybierasz sposób przedpłat.

Wedlug mnie najprostszym rozwiązaniem będzie znajomość masy kabla, oplotu, wtyczek. Wtedy kazdy juz sobie obliczy ile bedzie wazyc jego paczka... a wiec ile wyniesie jej koszt...i po sprawie!

olekbiker: dlatego poprosilem o wage wtyczek, mam zamiar tak zrobic ;-)

W Helukabel bede mial 25% rabatu (znajomosci ;-)) i teraz pytanie: znajdziemy godny odpowiednik kabelkow Lapp'a? Czy zostajemy przy Lapp'ie? Jak myslicie?

Ukryta Zawartość

Ten kosztuje 11,99 w wersji bez ochrony UV i 15,88 z UV. Tego drozszego (Lapp ma UV) wychodzi 14,53 brutto za metr. Docięcie powyzej 100m gratis. Dajcie znac czy zostajemy przy Lapp'ie..

PS. Sorry za wprowadzanie zamieszania, ale pomyslalem ze chcecie o tym wiedziec ;-)

Ukryta Zawartość

W sumie to chyba mógłby być ... tylko jeśli wygląda tak jak na zdjęciu to bez "węża" nie ujdzie ;-(( a ja tegoż nie zdążyłęm zamówić przed zamknięciem listy ... ;-( chce ktoś zrezygnnować z 8m np. ?;-))

Przy okazji - poszedł mail z dodatkowynm zamówieniem 4 wtyków Schurtera IEC ... czy ktoś sprawdził czy wejdą do niego 2x1,5 mmm ??? - w karcie technicznej podają, że max 2mm !!

Mi się Lapp podoba. Uważam, że jest ok. Osobiście nie widzę konieczności zmiany na helukabelka nawet jesli ma być troszkę tańszy. Oczywiście dostosuję się do reszty i nie będę z tego powodu 'dymił'.

Ok, jezeli sa juz glosy przeciw to uznajemy sprawe za niebyłą. Zgodnie z Waszymi zamówieniami kupujemy kable u Lappa. Dzwoniłem do nich przed chwilą po rabaty i proszą, żeby wysłać im fax z zapytaniem ofertowym - zrobie to po 14.00 (wtedy bede mobilny), mysle ze uda sie wyciagnac kilka procent..

Na chwile obecna mamy 25% rabatu na wąż oraz 7% na wtyi IEC (mam nadzieje, ze sie zmieszcza tam nasze kable).

Dzwonie teraz jeszcze po wtyczki Siltecha..

Są tylko niebieskie tego typu i są to bardzo dobre wtyki. Chyba Shurter powinien mieć podobne czarne też OK.

Jeśli chodzi o wagę to sieciówka i IEC nie przekraczają tak na oko 100 gram.

Nie chce mi się rozkręcać kabla, a poza tym nie mam wagi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.