Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o SONY TA-F 630 ESD

mad

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro jest taki do kupienia, posiada chyba wbudowany przetwornik DAC. Czy jest on godny uwagi? Mial ktos z nim doczyniena lub chociaz zna wiecej szczegolow? Szukam aktualnie wzmacniacza, mam cd sony x222 es, czy byloby to dobre zestawienie? Moze tez ktos wie ile mniej wiecej ten sprzet liczy sobie lat?

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/17760-co-s%C4%85dzicie-o-sony-ta-f-630-esd/

Sprzet jest baaardzo stary (jakies 15 lat, moze troche wiecej) i za smiesznie wysoka cene. Poza tym, przetwornik, ktory masz w swoim odtwarzaczu jest lepszy od wbudowanego w ten wzmacniacz, wiec nie widze sensu takiego zestawienia. Lepiej rozejrzec sie za czyms bez przetwornika, np: 670ES, ewentualnie cos z serii 7xxES. Ale to oczywiscie moja opinia.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A ja mam inna. Nie moze miec 15 lat z tej prostej przyczyny ze ma jednobitowy przetwornik a nie 16-bitowy. Po drugie wyglada solidnie to dobra konstrukcja a jest drogi bo wzmacniacze z wbudowanymi przetwornikami zawsze sila rzeczy byly drozsze. Zwroc uwage na jego ciezar. 15kg. Akurat w przypadku wzmaka to bardzo wazne. Mam topowego Marantza PM 75 tez z wbudowanym przetwornikiem w wersji z polowy lat 90-tych - tam jest slynny TDA 1541 i gra rewelacyjnie nie mowiac o tym ze jest zrobiony jak czolg. Choc DAC'a nie uzywam bo moja Yamaha CDX 1030 ma ich az 4 to wzmak w mojej konfiguracji pobil brzmieniowo slynnego PM 80 mk II. I jeszcze jedna wazna rzecz: w przypadku zakupu wzmakow i koncowek nie sugeruj sie wiekiem. Konstrukcje sprzed 10 15 a nawet 20 lat niejednokrotnie graja lepiej od wspolczesnej tandety. Nie ma napedow nie ma optyki pozostaje tylko wymienic kondensatory i zrobic maly upgrade. Wierz mi efekt jest rewelacyjny. A dlaczego Denon PMA 1560 byl tak dlugo na topie i do dzis trudno jest znalezc lepszy wzmak w rozsadnej cenie? Bo nie zalowano komponentow i wiecej wydawano na konstrukcje. Smiac mi sie chcialo jak jakis sprzedawca z allegro zaoferowal mi Yamahe AX 1090 za 2300zl. Do PMA 1560 jej b daleko a tego Denona kupsisz za max 1200zl. Nowym wzmakom Denona tez bardzo daleko.

Jesli chcesz zasiegnac konkretnej rady fachowca to zastukaj do Piotrka608 - na Sony z serii ES nikt na tym forum nie zna sie lepiej. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.