Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA DVD-S550 i informacje na display

3.14-ter

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem posiadacze Y i nie tylko,

Jestem od roku posiadaczem tego odtwarzacza i nie rozgryzłem jednej rzeczy. Może ktoś już wpadł na rozwiązanie albo przynajmniej tez się nad tym zastanawia. Sprawa dotyczy możliwości odczytu informacji zapisanych na płytach jako CD Text, a dokładnie konsekwencji ich odczytu w przypadku zbiorów w formacie mp3 na płytkach DVD. Nie odnalazłem informacji na ten temat nigdzie w sieci. U mnie wygląda to następująco: wszystkie posiadane dotychczas kompilacje dekoduję zawsze w ten sam sposób przy użyciu programu Easy CD-DA Converter, zapisuję informacje plików tylko w ID3v2 Tag, cały sposób wypalania płytki zawsze ten sam (czyli 1 płyta to 1 katalog), więc teoretycznie wszystko powinno odtwarzać w ten sam sposób. Ale tak nie jest. W przypadku jednych płytek odtwarzacz pokazuje na wyświetlaczu wszystkie informacje (a przecież jeżeli chodzi o mp3 to na pewno nie jest CD Text), a w przypadku innych (na tej samej płytce) już nie. Żeby było śmieszniej przetrenowałem już nawet coś takiego: wkładam dana płytkę do Yamahy - czyta i pokazuje informacje, wyciągam i wkładam ponownie - i albo czyta i pokazuje albo nie. Po prostu nie ma reguły. Spotkał się ktoś z Was już z czymś takim? Dzięki za spostrzeżenia, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.