Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha 1500 B&W 602 S3

skarleta

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem 2 miesiące temu Yamehe RXV 1500 oraz kolumny fronty B&W 602 S3.

W początkowej fazie gralo to nie najlepiej. Z czasem sprzęt i kolumny się wygrzały

i o dziwo zaczęło to grać. W kinie było wszystko OK od samego początku w stereo chciałbym lepiej. Ponieważ naczytałem się o wpływie kabli, co sam mogę zresztą potwierdzić bi-wire znacznie zmieniło dźwięk. Pojawiło się więcej basu (zastosowałem dosyć proste kable Alpared 4mm2 oraz Monster płaskie ok. 20PLN (brak oznaczenia na kablach).

Nie były to docelowe kable. Proszę o sugestie co zastosować w powyższym zestawie.

Na długi weekend będę przesłuchiwał

CM 400 oraz Audioquest Type 6. Sporo słyszałem także o VDH CS122 (niestety nie mogę ich wypożyczyć i przesłuchać ). Proszę o sugestie, co wybrać. VDH musiałbym kupić bez odsłuchu.

A może coś innego ?

https://www.audiostereo.pl/topic/17918-yamaha-1500-bw-602-s3/

Swoją drogą chciałbym stwierzdzić, że kable nie mogą kosztować tyle co wzmacniach który mógłbym dołaczyć na pre-out, a który w zasadniczy sposób zmieniłby brzmienie mojego zestawu. To w pewien sposób klasyfikujem zakres moich zaintresowań.

wiec w Polsce nie wiem gdzie, ale mozesz kupic bez problemu w Partsconnexion (firma wysylkowa z Kanady)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam model SE-9 - cena $6.50 za stope, czyli $6.50 x 3.281 = $21.33 za metr.

Kable na interkonekty tez mozesz tam kupic - do Twojego zestawu polecam Cardas Crosslink lub Goertz Micropurl. Ceny - 2 razy nizsze jak w Polsce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.