Skocz do zawartości
IGNORED

jakie nagłośnienie?

papaj

Rekomendowane odpowiedzi

czesć!

na wstępie iwtam wsyzstkich.

i od razu pytanie. słucham wszystkiego co się da jednak z przewagą elektorniki: typu wstbam, troche dnb, rap ale nie stronię od muz. poważnej. czy możecie doradzić mi jakie glośniki mam kupić? mam pokój ok 11m^2. myślałm nad tannoyami np m2 + sub albo paradigmami. mój budżet to 600-700zł (na same głośniki bez suba). co możecie mi doradzić. całość gra na nadzie z serii 300

https://www.audiostereo.pl/topic/17948-jakie-nag%C5%82o%C5%9Bnienie/

papaj, 29 Kwi 2005, 23:26

"...mam

>pokój ok 11m^2. myślałm nad tannoyami np m2 albo paradigmami. mój budżet to 600-700zł (na same

>głośniki bez suba)."

Pojadę "Misiem" i powiem krótko: "...I to jest bardzo słuszna koncepcja..."

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

papaj, 30 Kwi 2005, 11:25

>jak rozumiem tannoyki czy też paradigmy to dobra opcja??

W tej cenie chyba najlepsza. Jeszcze może trafisz za tą kasę Radmory LS-10

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

papaj>

Spróbuj także którychś Castle Acoustic z serii Classic. Nawet Richmondy winny zapewnić nieco basu w takim pomieszczeniu, a z Nadem połączenie - jak dla mnie - było dobre. Paradigmy z tanich serii mi nigdy nie przypadły do gustu, ale to mój gust. Serii Studio zaś chyba w tej cenie nie kupisz. Spróbowałbym również ze starszymi podstawkowymi Eposami, ale te będzie trudno ustawić w tak małym pokoju (na półkach nie grają, a najlepiej na swoich stelażowych podstawkach - to zaś zmniejszy Ci pokój i to znacznie). Nie wiem, być może jakiś wariat będzie sprzedawał również Vienna Acoustic Haydn tanio, a wówczas należałoby posłuchać. Podbarwione, bo podbarwione, ale dużo radochy ze słuchania. No i jeszcze - tym razem już tańszy - Kef z UniQ. Jeśli tylko w budżecie się zmieścisz - posłuchaj.

Aha, sub chyba nie jest potrzebny nawet Tannoyom, a same w sobie to nie jest zły pomysł, choć jeszcze lepiej grają R1 (bodaj tak się nazywały) - nie mam pojęcia ile mogą teraz kosztować, ale to konstrukcje które chwilę temu już były na rynku i być może zmieścisz się z ceną. Gorzej z podażą;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.