Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy w doborze głośników !!

Bip3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!!

Mam 10 eltronów mam ich 6 na GDS 2 na HWC8 i mam dwa bez glosników. (nie pytajcie dla czego porostu dorwalo się pare wariatow do kolumn).

Szukam taniej alternatywy zamiast GDS Myslalem o :

1. HWC8 niby bardzo podobny bo totalnie zerżnięty z GDS ale jest pewien problem mianowicie taki ze ma on 8Ω a potrzeba 4Ω. Więc nic z tego.

2.HW1200 Fajna sprawa nawet tylko te 4Ω jak by wiezyć alpierdowi to ma lepsze parametry od tego co wyzej i od HW tylko 8Ω.

Do czego ma służyć taki eltron na tych glosnikach ??

Musi on spelniać pewne normy czyli :

1. Ma byc glownie do przenoszenia mowy ludzkiej ale ma przenosic (nie tak dobrze jak mowe ludzka) muzyke i troche basu.

2. Musi to byc tak dobrane aby kolumna jak najbardziej przypominala zwyklego eltrona czyli jak podlacze dwa zestawy pod wzmacniacz to zeby graly wmiare podobnie oraz podobnie glosno. I dlatego kolumna musi miec 8Ω bo nie bede wymienial wszystkich GDS.

Piszcie co mam zrobić ?? Jak myslicie jak się sprawdzi te HW1200 w roli przenoszenia gadaniny ?? W jakim zakresie pracuje glosnik ( wrazenia odsluchowe a nie z stron www) ?? Jaki zakres czestotliwosciowy obejmuje mowa ludzka ?? Moze macie inne tanie alternatywy dla GDS ?? Piszcie wszystko co wiecie.

NIe piszci etylko ze alpierd to g.... i jest do d.... JA TO WIEM!! ale jestem zmuszony go kupic poniewaz nie znam innej alternatywy chyba ze napiszecie.

Niepiszcie tez ze na allegro byly GDS'y i trzeba bylo kupic. Licytowale ale na 3 sek przed zakonczeniem mnie przebili !!

Wyremontowac sie nie da tych GDS bo sa pokrzywione kosze.

Z góry dziekuje

aha tak sobei pomyslalem ze mozna by wymienic cewke w tym HWC8 na 4OHm tylko czy da rede tak zrobic aby nieniszczyc głosnika ??

Ah ajeszcze jedna sprawa dla modeartorów i Adminów przełóżcie ten temat tam gdzie potrzeba.

Witam.

HWC8 Gra wyśmienicie w obudowie z tzw odgrodą, czyli poprostu nie posiadającą tylnej ścianki.

Piszę o tym głośniku ze względu na jego niską cenę.

Chińskie produkty wyrobiły sobie same taką markę ze względu na niską cenę.

Kupują je w 90 % ludzie nie mający zielonego pojęcia o konstrułowaniu kolumn. Budują potem kolumny potwory i piszą wszędzie, że to szajs itp.

Ludzie ! Te głośniki tak grają ile kosztują. Natomias najlepsze głośniki można zdeprawować wkładając je do byle jakiej obudowy jeszcze najlepiej oklejonej gumoleum, a potem piep... że się jest konstruktorem tylko , że na siajowskich głośnikach.

A i jeszcze chcecie żeby gośc stosował wyrazy zwyczajowo nazywane uprzejmościami.

Zresztą pytał o to samo na elektrodzie.

Pozdrawiam.

Jezeli tu trzeba sie o wszystko prosić to PROSZE pomozcie mi !!

Tak dokładnie pytalem sie o to samo na elektrodzie i nikt nie potrafil odpisac ani pomuc. Mam nadizeje ze ktos tu bedzie potrafil.

Tak jak wspomnialem potrzeb ami glosnik ado gadaniny a czasem do muzyki. Idealni nadaja sie GDS 30/30 4 Omowe ale nie ma takich nigdzie tylko sa GDS 30/100 ale ich cena nie pozwala na ich kupno. Idealnie nadaja sie tez HWC8 tylko maja wade sa 8 omowe a nie moge zrobic kolumny 4 lub 16 om bo mam juz za duzo 8 om wiec wole te dwie przyszykowac pod tamte niz 6 pod te dwie. Rozumiecie o co chodzi. Poprostu musze skombinowac tak aby niewiele sie taki eltron roznil od oryginalu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.