Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki interkonekt do 200-300zl ?????????

cwirek2432

Rekomendowane odpowiedzi

Jak powyzej, dotychczasowy kabalek jakis mi sie znudzil, chcialbym troche ozywic brzmienie, slucham glownie hh i RnB, oczekuje od interkonekta aby byl neutralny i zeby srednica byla bardzo spojna i wyraznie slyszalne, oczywiscie resza pasna tez powinna byc bez zarzutu. Moje propozycje to :

- VdH D102III Hb

- VdH The Bay C5

- XLO Pro 150

- DNM Reson Bullet Plug

Pomozcie !! :))

https://www.audiostereo.pl/topic/18069-jaki-interkonekt-do-200-300zl/

Witam

Najlepiej DIY na Gotham lub Klotz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja uzywam Proteusa z Amlifonem - Bardzo dobry (zamienil DNM Reson). Najlepiej porozmawiac z wlascicielem Audionova - kontakt:

Ukryta Zawartość

Moze juz mial Klienta z NADem

Ukryta Zawartość

Na allegro moge kupic Audionove Proteusa za 200 i Klotz La Grande jest za 60 :d, nie mam pojecia na co sie zdecydowac, ale jakos nie moge sie przekonac do Klotz'a :>, fakt ze go nie sluchalem, byc moze rzeczywiscie jest lepsze, ale tak juz jest, ze mamy opory przez kupnem DIY ....

cwirek => najstarsza rada najlepiej posluchac kilku i dopiero wybrac ale poki co podziele sie swoim doswiadczeniem. Gram na DNM Reson Bullet Plug ale po przeczytaniu o Klotz La Grange stwierdzilem, ze sprobuje tego cuda. Dogadalem sie ze sprzedawca na allegro, ze jak nie zagra to go odesle. Mam wzmacniacz lampowy SE i CD NAD 521i. W tym zestawieniu Klotz LG nie sprawdzil sie. Zadzialal jak filtr. Obciol gore, wypchnol bas do przodu i jakby przydusil muzyke. Na DNM Resonie mam wiecej powietrza, przestrzeni, naturalnosci (oczywiscie w moim zestawie te cechy sa widoczne). Wczesniej gralem na Audi Quest Coperchead a Reasona wybralem z ponad 10 kabli jakie testowalem do 600 PLN. Sprzedawca z Allegro (ten ktorego link sie pojawil w tym watku) przyjol kabel i odeslal kase. Bardzo mily Gosc i mozesz smialo kupic na probe od niego ten lub inny kabel. Sa zrobione bardzo przyzwoicie. Teraz nabralem smaczka na Proteusa i chetnie porownam go z DNM

A jednak! I system nie wymaga z pewnościa IC uwypuklajacego gore, raczej takiego ktory ja delikatnie wygladzi i ukulturalni.

Wklejam odpowiedz od wykonawcy Klotz LG i jeszcze raz przypominam, ze taki efekt slychac na moim zestawie z lampa. Sluchalem go w zestawieniu z tranzytorowymi wzmacniaczami NAD i Baltlab i kabelek zagral rzeczywiscie wysmienicie.

" Niedopasowania sie zdarzaja - przewaznie jest to kwestia stosunku

impedancji wyjsciowej zrodla i impedancji wejsciowej wzmacniacza (w

pewnych sytuacjacjach okreslone kable moga sie zachowywac jak filtry

dolno/gorno przepustowe) - dlatego gwarantuje dlugi czas na sprawdzanie

kabla.

> Sadzac po opisie efektu w Panskim systemie, moge rowniez zaproponowac

do wyprobowania kabel, ktory powinien dac efekt zupelnie odwrotny do

opisanego. Jest to Klotz, ale nie La Grange lecz Instrumental. Oprawiony

w te same wtyki - koszt nieznacznie nizszy - 56,90 (wysylka moze byc

poleconym niepriorytetowym za 3,95). Bardzo jasny: mocno nasycone,

wybrzmiewajace alikwoty w gorze, pelne blasku, srodek lekko wycofany, bas

bardzo szybki, twardy i zdecydownaie wycofany w stosunku do gory i

wyzszego srodka, nie schodzacy az tak nisko jak w La Grange. Niezwykla

czystosc - bardzo podobny do srebrnego Siltecha st18g3. Z powodu

mniejszego przekroju i dystansu miedzy przewodnikami - w zadnym systemie

nie zachowuje sie jak filtr dolnoprzepustowy. Uzywam go w polaczeniu

gramofonu (bardzo wysokiej klasy) a do niedawna CD Meridiana 506.20

>

> Serdecznie pozdrawiam,

>

> Janusz"

Oczywiscie zamierzam sprawdzic polecany kabel majac Reasona jako kabel porownawczy. Jak znajde jego nastepce napisze. Ogolnie (wystarczy sprawdzic w o mnie) jestem za DIY

W granicach 300 zł kupisz REAL CABLE CA OCC90. To jeden z najtańszych interkonektów monokrystalicznych na polskim rynku bijacy na głowę sporo droższych konkurentów. Warto uwzględnić w poszukiwaniach.

• 2 tygodnie później...

Sam zastanawiałem się jak zachowa się –nad- ze sreberkiem byłem pewien najgorszych obaw bo to mówi się że wyostrzy, wyostrzy

a jak nie wyostrzy to wytnie :)

od „kilku” dni pozwalam sobie na odsłuch –proteusa- dzieki uprzejmości znajomego a po moich obawach nie został ślad.(wcześniej konekt chodził już w innym systemie-[marantz,audiolab ,dali-i jak wieść niosła spisywał się znakomicie] tak dla jasności)

Co do wyglądu to nie ma o czym gadać za te pieniążki to rewelacja, jedyny zgrzyt jaki w nadzie wyszedł to zbyt bliskie rozmieszczenie gniazd iniestety wtyki prawie się stykają-ale komu to przeszkadza a nausznych konsekwencji takiej sytuacji nie dane mi było usłyszeć.

Uczciwie powiem że bez problemu pokonał wszytkie gothamy które posiadam (3 sztuki) mimo że nadal uważam ten kabel za nie do pobicia w stosunku jakośc/cena-to tak rzuciłem na rybkę.

No dobrze a jak to brzmi ,ha

przyznam się że mimo ogólnie przyjętej opini dotyczącej góry tannoya a wiec niezbyt wyeksponowanej albo jak kto woli cofnietej–co mi bardzo służy-te kable dopiero pokazały klasę faktycznie nie od rzeczy jest powiedzenie o zdjęciu koca z kolumn ,dźwięk blach stał się taki namacalny że aż nie mogłem uwierzyć że to ten sam zestaw,mogłbym powiedzieć że na górze wszystko skrzy się i błyszczy ,naprawdę słychać wiecej,a co najważniejsze nie ma mowy o przejaskrawieniu czy szeleszczeniu co na dłuższą metę pewnie by mnie zabiło.Bas tutaj odniosłem wrażenie lepszej kontroli,na pewno go nie przybyło ,ale stał się bardziej „wyrazisty”.No i najważniejsze –środek ,powiem tak ;jeżeli jakikolwiek kabelek nie spełnia mych oczekiwań i pewnych norm w tym kryterium –to bezpowrotnie wylatuje z negatywem ;) ,a poważnie uwielbiam gdy słuchając muzyki czuje się jak bym był odwiedzony przez poszczególnch wykonawców i nie ważne czy to będzie j.lee ,plant,frank s. czy loreeana(o tak zwłaszcza ona :) ). –tak ale pewnie o tym już pisałem kiedyś.

A wracajac do średnicy to może nie jest ona tak aksamitna i głęboka jak w np.reasonie

ale staje się jakby bardziej żywa i namacalna czyli realistyczna,można odnieść wrażenie jakby wokalista bardziej się starał i jeszcze tak mnie naszło że bardzo fajnie zespolana jest ona z wysokimi słychac się że gra idealna maszyna w chwili obecnej (zeppy) ,a nie 4 muzyków.

No to chyba było by na tyle

"idu" spać

dobranoc

Witam wszystkich serdecznie, jako, że to mój debiut na tym forum.

W zeszłym tygodniu dostałem do przetestowania kabel DIY oparty o Klotz'a La Grange (o którym już wspominano w tym wątku). Kabel ten całkowicie spełnił moje oczekiwania. Kabel zdecydowanie rozjaśnił sysytem ale w bardzo spokojny i ciepły sposób. Środek i góra zdecydowanie wyraźniejsze ale nie natarczywe. Bass jakby bardziej mięsisty i poukładany. Wcześniej grałem na Bandridge Profigold i właśnie tego wszystkiego mi w nim brakowało.

Biorąc pod uwagę jego cenę myślę, że warto.

Rowniez posiadam Klozt La grange, uwazam ze jest to swietny kabel, a cena jeshcze lepsza bo tylko przecierz ok 60zl. Dzwiek sie otworzyl, srtednia sie polepszyla, a wysokie tony sa bardziej szczegolowe. Bas rowniez sie troszq polepszyl. Goraco polecam owy kabelek :))

Witam.Chłopaki z Nudy Veritas robią świetne konekty które grają z lampą jak i tranzystorem za około 300zł.Druga propozycja to ukraińskie molibdeny w tej cenie teżale juz bardziej do lamp.Ciężko o konkurencje do tych dwóch propozycji.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.