Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrac?

damon

Rekomendowane odpowiedzi

Chce nabyc przedwzmacniacz (zakup raczej na terenie USA :)

Project Phono Box

NAD PP-1-MM Phono PreAmp

czy jakis inny w podobnej cenie (100-130USD)

Na razie podpiac chce zwyklego Technics'a SL1210MKII, docelowo chce zakupic

albo

Goldring GR1 albo

Pro-Ject 1 Xpression albo

Music Hall MMF-2.1LE

Za wszelkie sugestie dziekuje :)

https://www.audiostereo.pl/topic/18076-co-wybrac/

Nie wiem za bardzo ile wiecej powinienem wydac? :) Tak jak napisalem wczesniej na razie chce podpiac "zwyklego" Technicsa 1210MKII do mojego zestawu (wzmacniacz NAD C32OBEE + glosniki PSB Image T45). Nie chce wydawac zbyt duzo, poniewaz mysle o zakupie rowniez gramofonu z "dolnej polki". Vinyle przede wszystkim miksuje :) czasami chcialbym te spokojniejsze posluchac na lepszych glosnikach od moich obecnych monitorow :)

https://www.audiostereo.pl/topic/18076-co-wybrac/#findComment-307098

ja niedawno zakupilem pro-ject debut3 jest to budrzetowy gramofon wymienilem w nim wkladke na grado blue i teraz kombinuje z preampami. Zaczolem od najtanszego preampu "pro-ject" ale to nie bylo to, potem byl "musical fidelity x-lps" zagralo o niebo lepiej teraz mam w domu "crek obh-8se" i "clearaudio basic" z czego ten drugi jest leprzy teraz czekam na "pro-ject tube box" i mysle ze wtedy zadecuduje który z tych trzech ostatnich zostanie chodz juz teraz wiem ze prawdopodobnie "pro-jekt tube box".

Wedlug mnie na preampa musisz wydac conajmniej 200-250 euro zeby w miare zaczelo grac. Ja chcialem tanim kosztem uzyskac dobry dzwiek i jak juz pisalem na poczadku wziolem najtanszy pre. a teraz chce cos co kosztuje okolo 400 euro. Z czasem napewno zmienie gramofon na leprzy i bede w pelni sie cieszyl analogowym dzwiekiem :).

proponuje abys wyprubowal "crek obh-8se" na nim mi sie juz bardzo podobalo, ni kosztuje 200 euro

https://www.audiostereo.pl/topic/18076-co-wybrac/#findComment-307212

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.