Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do 2000 zł

Karbon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tym razem chciałbym abyście wypowiedzieli się o kilku CD player'ach. Mam kilka typów, ale może rozjaśnicie mi w głowie swoimi uwagami.

Jeszcze ie kupiłem kolumn, ale jestem zdecydowany na Audio Academy Dion. Słuchałem ich na klockach NAD.

Moim pierwszym pomysłem jest NAD C542. Jednak chciałbym odtwarzacz wyposażony w magazynek na CD - np. Pioneer PD F 1007. Ma ruletke na 300 CD + szuflada x1 CD. Kosztuje niecałe 2k zł. Jest to najdroższa propozycja Pioneer'a i stąd moje wątpliwości. Czy Pioneer nie potrafi zrobić niczego lepszego, czy z jakiś innych powodów się ograniczają?? Druga wątpliwość to zubożenie elektroniki kosztem mechanizmu zmieniarki CD. Wreszcie Pioneer ma pasmo przenoszenia 2 - 20 000 Hz. Czy inne player'y oferują wyższe pasmo?? Bo na krańcach pasma występują zniekształcenia sygnału. I to chyba nie tylko w kolumnach, ale również w odtwarzaczach.

I w końcu odstępstwo sygnału od szumu 96 dB. Yamaha ma ponad 100 dB.

Czy parametry te oznaczają bulejakość konstrukcji Pioneer'a??

Bardzo bym chciał player z magazynkiem bo ciągłe zmienianie dużej ilości płyt jest wątpliwą przyjemnością.

Myślałem również o Marantz'u CD7300. A może jakiś Rotel??

Kurcze. Pomóżcie prosze.

https://www.audiostereo.pl/topic/18145-jaki-cd-do-2000-z%C5%82/

Karbon

Pomyśl o odtwarzaczu używanym. Za 2-2,5 tys. dostaniesz coś oczo wyżej niż wymienione przez ciebie i kolegę budżetowe odtwarzacze. Na przykład Arcama, średniego Marantz, Primare 20, nie najtańszego Rotela, Exposure 2010 itd. Warto zainwestować w lepsze źródło. Sa. mam CD z drugiej ręki, kilku moicz znajomych też i nikt nie narzeka.

Tylko kupuj rozsądnie.

Pozdrowienia, Stempur

Wypowiem sie ogolnie bo sam w przyszlosci bede zmienial zrodlo. Na chlopski rozum, placac dodatkowe pieniadze za CD ze zmieniarka otrzymujesz wzamian gorsze parametry dzwieku. Cos za cos-wygoda kontra lepsza jakosc.

Ja bym wybral to drugie czyli typowy CD + kazdorazowa przyjemnosc otwierania pudelka z CD :)

W ofercie wielu polskich sklepów internetowych nie ma ich w ofercie, a ja się nimi sugerowałem. Przepraszam.

Kusi mnie ten PD F 1007. Taka fajna ta ruletka. Ale faktycznie może ona ma wpływ na jakość elektroiki, a co za tym idzie dźwięku. Czy ta wizja jest faktycznie tak czara jak się wydaje, czy Pioneer potrafi "odizolować cenowo" te elementy??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.