Skocz do zawartości
IGNORED

Jak umieścić przewód w oplocie od linki?

Lord

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie kolegów!

Własnie usiłuje umiescić przewod w oplocie od linki samochodowej. (po ekspanderze do spinania bagażu)

jest to oplot elastyczny podobny do oplotu z linki do wspinaczki.

Sciaga sie i sciaga...

Pomocy bo nie zrobię mojego interkonektru!

Dziekuje bardzo i pozdrawiam!

Zrobić jak z chińską pułapką na palce:)

Ścisnąć,włożyć,rozciągnąć...itd.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Dziekuje bardzo! Ale założyć ten oplot to koszmarek...

Na oglądałem się wielu Waszych kabli diy i chciałem mieć podobny.

Rezygnuje z tego oplotu, może zastosuje inny, jakiś mniej elastyczny.

Pozdrawiam serdecznie!

LORD, ja zrobiłem tak:

przebiłem agrafką oplot (ale nie przy samym końcu!) - dlatego potrzebna Ci jakaś spora agrafka, i banalnie prosto naciągnęłem. Jeśli wbijesz agrafkę przy samym końcu oplotu przy ciągnięciu będzie się ona "spinać" i praktycznie uniemożliwiać przeciąganie... A pamiętam ile sam miałem kłopotu zanim na to wpadłem ;)

Pozdrawiam

sir_maciej

Witaj Sir Macieju!

Dzieki za pomoc, zaraz spróbuje. Chciałem już sie poddać...

Jak w życiu - to co proste to daje najlepsze efekty (tak jak mój 10 letni vw).

Dam znać jak to idzie w praktyce.

Pozdrawiam serdecznie!

Drogi Lordzie, postaram się to narysować, chociaż nieco łopatologicznie - z góry więc proszę o wybaczenie:

Chodzi o to, by oplot miał średnicę wewnętrzną ok 2mm większą od żyły - w innym wypadku czeka Cię straszliwa katoraga, a na koniec pewnie stwierdzisz, że lepiej jednak kupić właśnie troszeczkę większy (jak zrobiłem ja sam... aż wstyd się przyznać :)

Po drugie: trzymamy za agrafkę, a żyłkę wpychamy do środka (czasem idzie tak, po chwili trzeba zmiane: trzymać żyłkę, a naciągać agrafkę oplot - ale zawsze idzie przecież do przodu). Ja zrobiłem oplot do interkonekta - ok 25cm - w ciągu 5minut, kiedy już rozpracowłem całą technologię. Teraz to mogę naciągać oploty na kilkometry kabala :) :) :)

A jeśli nadal będzie źle szło - to może troszeczkę oleju na żyłe? Pomoże odrazu, niczym nie zaszkodzi, nic nie szkodzi spróbować, no nie?

Życząc powodzenia -

Pozdrawiam Cie serdecznie,

sir_maciej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj Sir Macieju!

Na wstępie bardzo przepraszam za to, że się nie odezwałem wcześniej...

Twój patent-sposób faktycznie działa. Jak zwykle to co najprostrze to najskuteczniejsze.

Własnie o taką pomoc mi chodziło, - chylę czoła, pozostając w ukłonach i podziękowaniach!

Pozdrawiam serdecznie!

ps Jestem Twoim dłużnikiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.