Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś testował amp. Philipsa z HDMI?

TOMDVD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio pojawił się amp. Philipsa bodajże DFR 9000 z HDMI i wygląda wszystko całkiem całkiem, troche drogi ale byż może warty tej ceny bo u konkurencyjnych firm z takim wyposażeniem to po 5 tys. są. Z tym że ja mam raczej słabe przekonanie co do amp. z tej firmy w przeciwieństwie do DVD (963 SA lub DVP 900 SA). W/w posiada DAB RADIO na pokładzie, no ale czy u nas można to odenrać??? Zmierzam do tego że heśli dobrze kombinuję to można przesłać SACD poprzez HDMI a tego życzyłbym sobie jak i Wam. Napiszcie jeśli coś wiecie albo zwróciliście uwagę na coś czego ja przeoczyłem oraz może ktoś już przetestował dokładnie DVP 900 SA, bo ja tylko w shopie i smigało pięknie poprzez DVI na LCD też z Philipsa.

Pozdr,

Na Twoim miejscu zbyt wielu wpisów to bym sie nie spodziewał. Ostatnio jak czytałem to sporo osób tu sobie głowy urywało w podobnych tematach. Część audiofilskiej braci z napięciem czeka ażeby połączyć tanie odtwarzacze SACD doiskonałym łączem HDMI, by w ten sposób uzyskać z nich audiofilski dźwięk pomijając straty na wyjściach analogowych. Teoretycznie poprzez łącza HDMI można budżetowe odtwarzacze SACD za 500-1000zł łączyć z kolosami ampli za miliony bez posądzenia o mezalians. Z drugiej strony konserwatywni audiofile obstający przy standardzie CD boją się tego wynalazku jak ognia więc milczą ufając że jakoś to przejdzie bez echa. Sam jestem ciekaw jak zagraja nowe wieloformatowe odtwarzacze z droższymi amplitunerami poprzez HDMI. Jeśli dobrze to możnaby sporo zaoszczędzić na źródle bo o to przecież chodzi i kasę przeznaczyć na lepsze kolumny.

PS- Coś jednak piszczy w tym HDMI. Ktoś gdzieś pisał że maja blokować, czy że sygnał SACD będzie po drodze zamieniany na DVD AUDIO a dopiero potem przesyłany. Wszystko zależy więc chyba od ego jak do sprawy podejdą spece od marketingu.

sygnał SACD poprzez HDMI ? jesteście pewni, że mają "błogosławieństwo" "twórców" SACD ? bo z tego co czytałem to chyba nie ma na dzień dzisiejszy standartu pozwalajacego na przesłanie niezmienionego sygnału SACD (DSD ?) ... IEEE 1394 przesyła właśnie po amianie na tryb kodowania taki sam jak w DVD-Audio ... teoretycznie Denon ma przygotowany na SACD swój standart DenonLink 3rd ... ale zgody póki co też nie dostali ...

/sorry za mieszanie w nazwach ale jakoś te wszystkie skróty mi się głowy nie trzymają ;-))/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.