Skocz do zawartości
IGNORED

Wspomnienia odkryte dzięki magnetofonowi

wolf

Rekomendowane odpowiedzi

Historia będzie dłuższa... :-))

W poniedziałek zadzwonił do mnie szef i powiedział ze mam do zrobienia inspekcję inwestycji w Niemczech. Sprawdziłem na mapie nooo ładnie... Szefo zadzwonił o 18 a na 8 rano miałem być na miejscu, do przejechania 750km w jedną stronę :-) No cóz taka robota.

Wiec ide sobie z biura na parking popatrzeć jakie autka są do dyspozycji, no i bach! Tragedia! Do dyspozycji tylko fiat doublo z magnetofonem bez CD :-( Słuchać niemieckich stacji???? Boże! Może L4?

No, ale potrzeba matką wynalazków, przypomniałem sobie, że ze studiów zostało mi trochę kaset :-| Dawno bo dawno, muzyki innej się słuchało, ale alternatywą były niemieckie stacje... Więc losowo parenascie kaset wzrzuciłem i jade... Po przekroczeniu granicy,radio off play on, i... No i g... Okazało się że były jeszcze starsze kasety (nieopisane)... Chociaż nie było tak źle, nostalgia mnie ogarnęła... Modern Talking, Sandra, Jackson, Oldfield, Cicy coś tam... Powroty do wspomnień związanych z muzyką są czasami fascynujące, wspomnienia, wspomnienia... I NAGLE... Mniej więcej czwarty rok studiów, w tamtym czasie rewelacyjna dla mnie płyta, fantastyczne gitarowe wymiatanie, niesamowita podróż muzyczna od gotyku zaczynająć na łagodnym soul kończąc. I nagle się okazuje że po 12 latach dalej tak uważam :-)

Płyta jest odjazdowa I dzisaj poszukiwania w Necie! ZNALEZIONA!!! Oto ona:

i malutki opis (nie mój)

4th Century Soul to pierwsza i jedyna jak dotąd płyta zespołu Tamerlane. Zespół otrzymał za to nagranie nominację do Bursztynowego Słowika w kategoriach : najlepsza płyta, wokalista, zespół, debiut i przebój. Zespół powstał w 1989 r. w Łodzi z inicjatywy Marka Sośnickiego oraz Witolda Karolaka. Wkrótce do tego duetu dołączyli Jacek Łągwa (instrumenty klawiszowe), Sławek Romanowski(perkusja), Michał Ostaszewski (trąbka), Piotr Dębowski (gitara), Marek Kalin (gitara basowa). Grupa w tym składzie wygrała w telewizyjnym programie Premie i premiery, otrzymała Nagrodę Dziennikarzy na KFPP w Opolu (1991) i MFP w Sopocie (1992), a na szwedzkim Festiwalu Piosenki Krajów Nadbałtyckich w Karshamm w 1992 r. nagrodę dyrekcji festiwalu. W 1991 r. grupa rozpoczęła nagranie swojej pierwszej płyty w Studiu S-4 Polskiego Radia. W tym czasie nastąpiły zmiany personalne w grupie. Być może miała na to wpływ tragiczna śmierć menedżera zespołu - Jacka Osewskiego. Z zespołu odeszli wówczas Walczak, Engwert, Romanowski, Ostaszewski, a dołączyli do grupy: nowy menedżer Marek Śledziewski ( student łódzkiej PWSTiF) Maciej Gładysz (gitary), Bogdan Wawrzynowicz (gitara basowa), Radosław Maciński (perkusja), Steven Elery (saksofon). W tym składzie zespół nagrał płytę. Grupa Tamerlane, choć krótko była obecna na polskiej scenie muzycznej, znalazła swoje miejsce w historii rodzimej muzyki rozrywkowej. Przyczynił się do tego przede wszystkim niekonwencjonalny sposób przedstawienia propozycji muzycznych .

cytat ze strony merlin.pl

A jak sprwdzicie cene to wszelkie dyskusje na temat cen CD umilkną :-) 3,9ZŁ/SZTUKĘ

pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.