Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha DVD-S557 Dokładny opis??

jakobs

Rekomendowane odpowiedzi

jesteś pewien że z modelem 557? Pitolenie i tyle. Ja mam znajomych, którym zarówno Denon jak i Harman odmówiły posłuszeństwa odpowiednio w 3 dni od chwili zakupu i po miesiącu. Każdy ma prawo sie zepsuć (inna sprawa, że jeden robi to częściej a inny rzadziej). O przypadkach, żeby elektronika nie psuła się w ogóle nie słyszałem. Co do 557 nie mogę się wypowiedzieć bo nie miałem z nim styczności. Mam 550 którą ostro eksploatuję od ponad roku i nie mam z nią żadnych problemów

bywa róznie ja też posiadam yamahe i pierwszy model jaki miałem psuł się co chwila, niestety ja osobiści enei jestem do konca przekonany z czyjej winy tzn w serwisie za kazdym razem nie potrafiono zdjagnozowac przyczyny powstania usterki, wymieniano na nowy tylko "uszkodzony element".Obecnie mam kolejny nowy egzemplarz juz ok 4 miesięcy i nic sie nie dzieje ale jest to powodem mojej diagnozy tzn połacznie dvd z tv przez kabel scart. Wszystko jest ok jak mam w dvd ustawienie ze sygnał ma być nadawany przez YUV a nie RGB. Co dziwne nie powinno tak byc ale wszystko działa ok. w przypadku ustawienia na RGB pojawiają sie zakłócenie na tv po wyłączeniu dvd. Suma sumaru brakło mi sił aby tłumaczyć serwisantom w czym rzecz bo do nich jak trafił sprzet to było alles ok. Co dziwne podłączałem do tv i na tym samym scarcie 2 inne dvd i objaw takich nie było.

Co do jakies strony z nowym modelem to nie liczyłbym na szybkie jej powstanie, gdyz model ten jest zbyt mało dostępny wsród uzytkowników. Zdecydowanie polecam storne itepe, gdyz tam tez sa tematy na temat nowego modelu a ten wg tego co podaje oficjalnie yamaha niewiele sie rozni od s550.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.