Skocz do zawartości
IGNORED

A może się skusze na...............:)

jesko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W związku z moim kolejnym wyjazdem do stanów zacząłem się poważnie zastanawiać nad kupnem jakiegoś bajeru do mojego systemu :) Otóż po głowie chodzą mi dwa odtwarzacze: dvd Onkyo dv-s939 i dv-sp1000. Niestety w żaden sposób nie jestem wstanie tych odtwarzaczy odsłuchać (będe mógł to zrobić dopiero w stanach), recenzje są przepełnione ochami i achami ale wiadomo że to za mało, dlatego mam gorącą prośbe, może ktoś z Was wie coś więcej, a może nawet słuchał tych "cudeniek"??

Sam obstawiam Onkyo, po pierwsze, ze względu na charakter brzmienia który mi osobiście najbardziej przypadł do gustu, mam cichą nadzieje że charakter ten się znacząco nie zmieni (chodzi mi o neutralność) a za to dzwięk i obraz zyska dużo na jakości. A po drugie oba dvd to najwyższa półka Onkyo, a uważa się że najdrozsze modele tej firmy są w ścisłej czołówce producentów z ich flagowym drv-1 na czele. Co tu dużo mówić dvd na takich podzespałach i o takich możliwościach, powinno zagrać dobrze..................niestety na potwierdzenie musze czekac minimum 2-3 miesiące..........dlatego gdybyście mieli jakieś informacje bardzo był bym wdzięczny :)

Serdecznie pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/18327-a-mo%C5%BCe-si%C4%99-skusze-na/

To może słyszał ktoś może chociaż Integry Onkyo? np . dv- sp 800? Interesuje mnie także Toshiba SD-9500. Czy naprawdę nikt na tym forum nie interesuje się lepszymi klockami? wiecznie wałkowane są tylko tematy dvd do 3 k zł??!!

Ze tak spytam,powiadasz ze moze byc róznica w dzwieku i obrazie,co do obrazu to sie zgodze ale z dzwiekiem nie do konca bedzie lepiej niz dotychczas poniewaz jesli podepniesz to cyfrowo jak sie to podpina do kombajnów KD wówczas róznicy nie odczujesz w dzwieku ZADNEJ miedzy dvd za 400zł za 6000zł.Co innego analogowo jak podepniesz ,no ale w koncu dvd lepszej jakosci nie kupuje sie do poprawy stereo,poniewaz to nie tedy droga:).Poza tym podpinac dvd analogowo do ampli KD to troche głupota,czy nie tak? wiec jak wnioskuje podepniesz to dvd cyfrowo wiec uprzedzam ze poprawy NAPEWNO nie uswiadczysz w dzwieku,a dlaczego to juz nie bede chyba wyjasniał bo doswiadczony forumowicz z Ciebie.To odnosnie dzwieku,dlatego to pisze zebys nie łudził sie ze nie wiadomo co bedzie jak podłaczysz drozsze dvd cyfrakiem,i czy to onkyo czy denon za 6kzł to nie istotne jest wogóle.Odnosnie obraz to inna bajka.No i tak obiektywnie spojrzec na ten temat to podłączanie dvd za 5-6kzł do ampli za 2kzł to głupota......wiec proponuje wymieniac najpierw ampli na jakies za 10kzł a potem podłaczyc do niego dvd za 6kzł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.