Skocz do zawartości
IGNORED

denon, sony, pioneer czy yamaha

mkl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, juz niedlugo bede kupował jakiś amplituner, wybrałem pare na ktore mnie stać.

Generalnie max. 1kzł. Prosze, doradzcie na ktory sie zdecydować. Czego oczekuje od sprzętu ?

nie wiem, nigdy nie miałem stycznosci z tego typu sprzetem i kinem domowym, do czego bede go uzywał 50/50 film/muzyka . reasumując ma byc uniwersalny, na kolumny mam zamiar przeznaczyć 1kzl-1,5kzl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy

Ukryta Zawartość

czy

Ukryta Zawartość

czy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/18356-denon-sony-pioneer-czy-yamaha/

Witam!

Chyba najlepiej zdecydować samemu. Oczywiście po odsłuchaniu każdego amplitunera. Liczą się wrażenia subiektywne, indywidualne. Kupowanie "w ciemno" czegokolwiek, bez sprawdzenia samemu może okazać się stratą kasy. Moim zdaniem opinia innych może służyć tylko do wstępnej selekcji, a nie do ostatecznej.

> Mosky

Cóż Ty radzisz biednemu człowiekowi ??? Żeby posłuchał ??? W jakich warunkach, z jakim sprzętem współgrającym, na jakich kablach itd.... Słuchanie w warunkach sklepowych niewygrzanego sprzętu i w konfiguracji, której NIKT w domu niepowtórzy. Przecież do ogólna bzdura. Rozumiem jak masz na sprzęt wydać 50 000 tys. złotych i niuanse są dla Ciebie istotne. To muszisz posłuchać - ale w domu - w systemie, który masz i który będzie z całością współgrał.

> mkl

W tej granicy cenowej, kup taki jaki Ci się podoba, który ma więcej mocy i bajerów do kina domowego. Jak znam, życie wielkiej różnicy między nimi nieusłyszysz bo to jest sfera budżetowa i nie wciągaj się w niuanse bo uważam (Ja uważam), że to tak naprawdę nie ma sensu. Kup to z czym wiążesz dalszą rozbudowę sprzętu. Denon - bardziej audiofilski, Yamaha - typowe suche kino domowe. Sony - dobra marka dla wszystkich. Pioneer - coś pośredniego między Denonem a Yamahą.

Ponadto ja2000 dał Ci już odpowiedź - czytaj, czytaj, czytaj forum - tu są "czasami" odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.