Skocz do zawartości
IGNORED

BB 2604 na AD 8066 w Yamaha cdx 496

elfan.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

chciałem wymieniac w moim Cd-eku opampy na wymienione w temacie ale nie wiem czy one sie beda do niego nadawac(zasilanie itd) teraz mój Cd-ek jest w trakcie montowania dodatkowego zasilania dla sekcji analog i dla opampów bedzie +/- 12v wiec czy to wystarczy dla AD?? no i co najwazniejsze gdzie kupic ten scalak i i le kosztuje?

dzieki z góry za odpowiedzi

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/18364-bb-2604-na-ad-8066-w-yamaha-cdx-496/

na 12 +/- pojdzie spokojnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a To jest opinia uzytkownika kamien z tematu "PCM2702 karta muzyczna USB" :

"AD8066 w porownaniu do OPA2604 jest praktycznie we wszystkim lepszy, nie zaokragla tak dzwieku jak opa, wysokie tony duzo bardziej detaliczne jak rowniez przestrzen znaczaco sie polepszyla.... srednica moze troszke wycofana w stosunku do opa, no i na koniec bas... tu to AD sprawuje sie przecudownie... gleboki, potezny, piekielnie szybki i detaliczny...szczegolnie slychac ogromna roznice po przesiadce z opa2604 ktory ma bardzo skapy bas"

AD8066 jest drogi jak cholera, w necie w europie zachodniej mozesz kupic z przejsciowka za 50$, dla mnie przyslal kumpel z USA za 20$"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

własnie kamien pisze ze jest drogi a ja moge go za 12zł kupic,mysle ze nie podróbka;) a ma moze ktos na zbyciu 2 sztuki łacznie z przejscówkami poniewaz musze w innym wypadku poczekac 2 tygodnie.

Może odejdę nieco od tematu wymiany... Robiłem ostatnio CDX 596 nie wiem dokładnie jak ona ma się do 496 ale jest to jeden z najgorszych odtwarzaczy jakie robiłem. Radzę sprzedać i kupić coś co naprawdę potrafi grać. Emocje i lekkość w dźwięku były gorzej niż złe :(

Sviru jestem innego zdania,uwazam ze tuning jest wart i Cd po zaaplikowaniu Clocka i BB2604 gra super jak na takie CD za te pieniadze,teraz audioamp zrobił mi zasilanko dla sekcji analog i podejrzewam ze bedzie to Cd które wykosi sklepówki do przynajmniej 2500zł a kosztował mnie zaledwie 700zł nówka.A słuchałem juz Rotela 02 wiec wiem co jest grane;)Mam Coplanda CSA 8 i Kef Q1 i róznice usłyszałem na + nawet po wymianie kondów na Elna Cerafine i Panasonic FC,i jeszcze jak przyjedzie z zasilaniem nowym to powinno byc niezłe jak mówiłem wczesniej,a ze Tobie sie nie spodobał 596 to juz inna sprawa,do mojego systemu jak narazie pasuje.Jest przestrzen,głebia ,znikanie kolumn praktycznie na wiekszosci płyt i to przed zrobieniem zasilania wiec nie narzekam,moze kiedys kupie jakis CD ale juz za min 2000zł uzywke bo tanszego nie ma co kupowac dla subtelnej róznicy w brzmieniu.A moze 596 jest gorszy do tuningu??

Pozdrawiam

elfan > Nie wiem dokladnie jakie sa roznice pomiedzy 496 a 596. Nie zmienia to faktu, ze 596 to najgorszy odwarzacz jaki mialem. Jesli ktos jest w stanie wydac na to 500zl to szczerze współczuje wyboru. Sam własciciel przyznał, że ten CD nawet po tuningu gra gorzej niż starusienki już CD56 Marantzaw cenie 100zl. Serdecznie odradzam :). Pozdrowka.

Zaopatrzyłem sie własnie w Marantza CD50.Dałem za niego 200zł w stanie idealnym.Pewnie bede tuningował:)opłacało sie?? czy przepłaciłem?? zobaczymy jak sobie poradzi z nim tuningowana Yamaszka;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.