Skocz do zawartości
IGNORED

CDM 2/29

8815lukas

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nie orientuje się ktoś w których cd philipsa siedzi cdm 2/29. Posiadam cd 9000 Grundiga z padniętym napędem, za co go nie winię bo ma już 18 lat. Jedyna opcja to kupić nowe cd w podobnej klasie- wydatek kilka tys. zł, ale i tak nie gwarantuje identycznego brzmienia, a to jest dla mnie ideałem ( ciepła średnica, delikatna góra i niski bas, a przy tym sporo detali). Z poszukiwań wiem, że w cd 8400 grundiga siedzi cdm2 tylko z tego co się orientuję tych napędów wyprodukowano kilka wersji np. w niektórych cd 9000 siedzi też cdm2/19, no i jest jeszcze cdm2/10. Jak to jest z tymi wersjami czy jedna może byc zamiennikiem drugiej???

PO 2 miesiącach poszukiwań trafiłem w NIemczech na gościa który ma 3 napędy z cd 9000, tylko nie wie czy działają i nie umie ich sprawdzić (bez cd chyba nie da rady). Więc teraz zwracam się do znawców tematu czy może da się jeszcze podkręcić moc lasera (problem jest na 100% z laserem) i przede wszystkim to gdzie znaleźć zamiennik.

Pomocy (ciężko jest żyć bez dobrego cd)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/18412-cdm-229/

Może spróbować tego ?

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się że 2/10 powinien pasować, jeśli nie chcesz wymontowywać lasera z napędu szukaj dawcy z niską obudową - tam jest CDM z platformą o niskim profilu taką jak w 9000.

Mam taki napęd napisz jeśli jesteś zainteresowany.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/18412-cdm-229/#findComment-314536

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.