Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ tuning - Od czego zacząć

piachU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

Na temat tuningu Marantz wiele było już powiedziane, jednakże jestem w tej dziedzinie początkujący i prosiłbym o wyjaśnienie następującej sprawy.

Posiadam PM 66 SE KIS, CD 63 KIS MkII, kolumny Paradigm monitor 3. Moje pytanie jest następujące, od czego należałoby rozpocząć tuningowanie wymienionych wyżej elementów, tzn. co przynosi relatywnie znaczące zmiany w funkcji przeznaczonych na ten cel pieniędzy. Czy tuning zacząć od wzmacniacza czy cd i co po kolei należałoby wymieniać?

Drugie pytanie, jakie kable do tego zestawu, mam na myśli zarówno interkonekt jak i głośnikowe.

Słuchałem VdH MC D 102 Mk III, który wydaje mi się bardzo analityczny w porównaniu do mojego starego Audio Quest'a.

Pozdrawiam serdecznie, licząc na pomoc

piachU

Dzięki, forum przeglądam dość intensywnie, jednakże czytając kolejne wpisy odnoszę wrażenie, zagmatwania informacji. Czy znasz kogoś, kto mógłby się tym tematem zająć profesjonalnie, oczywiście odpłatnie.

Pozdrawiam

piachU

• 7 miesięcy później...

sprzedam Marantz'a CD 52MkII Special Edition :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz deck'a SD 52 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.