Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V450 + Cyfra+

rafakow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wszystkich po raz pierwszy.

Kupiłem kilka dni temu zestaw Yamahy z ampli RX-V450 i DVD 557. Zacząłem to wszystko podłączać i pojawił się mały problem. Otóż podłączyłem tuner satelitarny Cyfry+ pod wejście DTV/CBL kablami typu chinch i niby jest ok ale gdy tylko włącze DVD to sygnał audio z Cyfry jest właśnie zastąpiony sygnałem DVD. Wybór wejścia na ampli niby powinien pozwalać na zmianę źródła sygnału. Niestety czy przełączę na źródło DVD czy na DTV/CBL cały czas mam sygnał z odtwarzacza DVD. Żeby więc można było posłuchać cokolwiek z tunera Cyfry muszę wyłączyć odtwarzacz.

Nie wiem czy może coś ja źle podłączyłem, czy też tak musi być. Facet w sklepie nie wie jak ma się podłączenie tunera Cyfry, dlatego może ktoś z forumowiczów będzie miał jakiś pomysł.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/18512-yamaha-rx-v450-cyfra/

cześć,wprawdzie moje kino chwilowo odstawione i nie mogę sprawdzić ale wydaje mi się ,że w ampli yamahy jest generalny priorytet dla digital jeśli chodzi o sygnał podawany przez dekodery/przełączniki wej, wszystko jedno czy z coaxial czy toslink.Spróbuj ustawić na wejściu przeznaczonym dla tunera cyfry "analog" zamiast "auto" (opcje pracy wejść) i chyba będzie OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.