Skocz do zawartości
IGNORED

Skuteczne i niedrogie kolumny do T-ampa.

a_men

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój brat cioteczny postanowił sklecic swój pierwszy zestaw, a w związku z tym, że jego fundusze sa mocno ograniczone będziemy sie bawić w DIY:)

Chciałem zapytać o poradę jakie kolumienki mogłyby zagrać z tym ustrojstwem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ograniczeniem jest tu kwota 300 zł. Myślałem o jakichś szerokopasmowcach na głośnikach TVM lub Cheap Trick na Monacorach SPH-60X. Czy to ma szanse zagrać?

A może ktoś podzuci mi jakis inny ciekawy projekt?

Z góry dziekuję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przepraszam ze nie na temat, ale czy Twoj brat kupil juz tego t-ampa ? jezeli jeszcze nie, a bedzie kupowal, to daj znac, chetnie bym sie dolaczyl do zamowienia jezeli tylko finanse mi na to pozwola ;-) pozdrawiam

Ja kupiłem nie tak dawno na allegro bardzo fajne kolumienki T+A triton koszt z przesyłką wyniósł 150zł:) Mają głośniki audaxa w sekcji nisko-średniotonowej. Grają bardzo przyjemnie, dużo lepiej od moich starych Tonsili, których mialem już powyżej uszu:) Myśle, że lepiej zrobisz kupując używane głośniki, niż robiąc je samemu. POZDRAWIAM:)

>cyjanopan

T-ampa przywiezie chyba bratu w wakacje znajoma ze stanów, więc nie wiem jak to będzie.

>RAF

T-amp potrzebuje bardzo skutecznych kolumn. O ile finanse pozwolą będą to monitory w bass refleksie na Fostexie FE126E.

O ile pamiętam jesteś z Lublina? Pozwolę sobie skrobnąć do Ciebie na priv:)

DO a_men : Moje kolumny nie są bardzo wymagające, pomimo, że mają 4 omy. Myśle że T-amp pomimo swojej małej mocy wyjściowej pociągnie sporo budżetowych konstrukcji:) Jestem z Lublina i w miare możliwości postaram się pomóc. Więcej info w "o mnie". POZDRAWIAM:)

• 3 tygodnie później...

Odświeżam wątek, bo właśnie przyjechał do mnie ze Stanów T-Amp i zastanawiam się z czym może dobrze zagrać... Amerykańskie fora polecają kolumienki Klipscha, u nas chyba nie do dostania (i na pewno nie za $100 jak tam). Jakieś pomysły?

Druga rzecz - czym lepiej go zasilać: zasilaczem stabilizowanym (np takim jak do radiotelefonów Radmora), akumulatorem ołowiowym czy akumulatorem żelowym?

Na 6moons słuchali go z Omega Loudspeakers, czyli głosniki Fostex w obudowach bas refleks:)) Kup sobie FE126E po 35$ sztuka i dorób u stolarza skrzynki. Projekty sa na stronie Fostexa, albo w necie. Zamierzam zrobic coś takiego dla brata ciotecznego. Podziel sie wrazeniami:)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.