Skocz do zawartości
IGNORED

Skoda Felicia-2xKenwood KFC-1685+SAS150W

Krzysiucd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem posiadaczem takiego autka w ktorym gra Panasonic MD 505. Z przodu ma 2 standartowe glosniki 4 ohm, tyl to dwa kenwoody KFC 1685. Bagaznik okupuje aktywan tuba Tonsila SAS 150. Pytanie brzmi: Czy ktos moglby mi pomoc w doborze odpowiedniego wzmacniacza? Jestem amatorem i kompletnie nie znam sie na parametrach a sprzedawcy w sklepie (mam wrazenie), ze chca mi sprzedac cos co im zalega w sklepie.

Prosze o rade jaki wzmacniacz i jakie okablowanie powinienem wybrac.

Pozdrawiam

Krzysztof

@krysciu.

Na twojim miejscu bym niezastanawial sie nad wzmaczniaczem. Skoro sub masz aktywny, to lepiej bys zrobil tlumiac przednie drzwi matami bitumicznymi i przerabiajac je na 16cm dwudrozny system - lub przynajmniej bez wiekszych przerobek 13cm + tweeter na przednich slupkach. Wymiana radia na jakis alpine dala by ci tez wiecej jak wzmaczniacz do Panasonica. Nierozgladaj sie po MM, lecz odwiedz soilidna firma montazowa. Napewno ci lepiej doradza.

IwanM skąd wiesz, że Krzysiucd rozgląda się po MM? Poza tym nie wiem co wy macie do tego sklepu? Jeśli gdzieś mu będą chcieli wcisnąć tandetę to mogą to zrobić WSZĘDZIE. Ja osobiście nie narzekam na Media. A myślę, iż kupno wzmacniacza to lepszy pomysł niż wykładanie drzwi masą bitumiczną.

Zajrzyj może na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest tam zakladka Car Audio. Powodzenia.

Ukryta Zawartość

>rolf001 i Olo

Co do lampy w samochodzie, to proponuję się skontaktowac z firmą Klinika Dźwięku. Ich Opel Vectra z polskim wzmacniaczem lampowym Mund Sound, skonstruowanym przez pana Rajmunda Kukiełę zdobył wiele nagród na zawodach krajowych i europejskich. Trzeba tez dodać , że to oni pierwsi zastosowali lampę w aucie.

>Lisu

Wsadź te same głośniki w drzwi wytłumione i niewytłumione i posłuchaj, to bedziesz wiedział co daja maty.

A co do lampy w aucie, to ta Vectra była autem na zawody. Choc sa ludzie , którzy kupili ten wzmak do normalnych aut. Instalacje mozna zobaczyc na stronie Kliniki Dźwięku.

A tak w ogóle podaję link do najlepszego forum car audio. Pisuja tam zawodnicy i osoby zajmujące się car audio zarówno zawodowo , jak i amatorsko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"IwanM skąd wiesz, że Krzysiucd rozgląda się po MM? Poza tym nie wiem co wy macie do tego sklepu? Jeśli gdzieś mu będą chcieli wcisnąć tandetę to mogą to zrobić WSZĘDZIE. Ja osobiście nie narzekam na Media. A myślę, iż kupno wzmacniacza to lepszy pomysł niż wykładanie drzwi masą bitumiczną."

To nie krytyka MM, bo tez odwiedzam i kupuje, lecz przyklad. W sklepie sprzedaje sie sprzet i tyle, lecz firma montazowa robi instalacje na dobry dzwiek. Co do reszty twojego wpisu na temat mat i wzmaczniacza ... zostanmy przy tym, ze jak nie masz pojecia, to lepiej nieuwazaj, lecz rozgladni sie po kilku prawdziwych instalacjach. Gloszniky samochodowe sprzedawane sa bez obudowy. Wymagaja sczelnej uzamknietej przestrzeni bez akustycznego zwarcia do poprawnej pracy. Wytlumienie i usczelnienie drzwi daje z seryjnymi papierowcami wiecej, jak HiEnd system niepoprawnie zamontowany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.