Skocz do zawartości
IGNORED

Skóra - sonus faber

awaria

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że nie znalazłem w Krakowie i okolicach /Zjeździłem nawet cała Kalwarie Zebrzydowską - to takie centrum meblowo-tapicersko- szewskie - setki zakładów/ tej ładnej skórki , może ktoś ma namiary gdzie to cóś kupić???

https://www.audiostereo.pl/topic/18612-sk%C3%B3ra-sonus-faber/

Ja kupiłem na allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czarną skórę, jest bardzo ładna :)

Pozdrawiam

Michał

Ukryta Zawartość

Nie jestem znawcą skór, i na razie jeszcze jej nie zastosowałem, ale nie zmienia się na skutek rozciągania, wygląda całkiem porządnie, ma jednolity kolor. I od wewnętrznej strony ma taką "siateczkę" z materiału.

Zresztą tu widać najlepiej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->awaria

pewnie chodzi ci o taki materiał na obicie jaki został zastosowany w tym wypadku, pozwolę posłużyć się stroną forumowicza xajasa jak mi się wydaje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na której właściciel pokazał jak zrobić piękny subwoofer na styl sonus faber, zawsze możesz zapytać gdzie kupił taką skórę. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

moll -

czytasz w moich myślach , robię coś podobnego i właśnie o coś takiego mi chodzi. Co do pomysłu aby zapytać xajasa to wiesz może być problem bo chyba on mieszka poza granicami naszego kraju i raczej tam kupywał. Jak nic nie znajde to daje skaj .To w Krakowie znalazłem.

A i jeszcze pytanie do wszystkich: kleić jakimś "BUTAPRENOWATYM" klejem czy wogóle bez kleju.

Ja kiedyś kupiłem u rymarza przy Ząbkowskiej w Warszawie. Skórka była super, tyle, że grubsza niż ta w sonusie ( okołom 2.5 mm ) i z wyraźniejszymi "prążkami". Za 2 pasy szerokie na 23 cm ( w najwęższym miejscu, były nieprzycięte, trochę nieregularne ) i 125 cm długie zapłaciłem cos koło 100 zł jakieś chyba ze 3 lata temu.

witam wszystkich na forum.

to mój pierwszy wpis.

jako że jestem obuwnikiem to chciałem pomóc w kwestii skóry.

do awaria!

jeśli zjeżdziłeś kalwarię to czy dotarłeś do miejscowości Przytkowice do hurtownii Serwinetti.

mają tam przepiękne skóry (nawet za 200 zł/m2 a to najdroższa jaką widzałem, przeciętnie metr - 80-100 zł).

> awaria

Machnąłem kiedyś skórzany front do kolumienek podstawkowych. Kleiłem TimeBondem (butaprenowanty) do ramki ze sklejki 5mm. Efekt jak najbardziej zadowalający. Skóra jest bardzo elastyczna więc nie ma roblemu z naciąganiem jej (w rozsądnych granicach) według potrzeb. Trzeba tylko pamiętać o solisnym wyszpachlowaniu wszelkich łączeń i śladów po łbach wkrętów - bez tego wyjdą "przebitki". wieczorem zapuszczę jakieś zdjęcie.

Oto fotki: te ramki z otworami zostały oklejone czarną skórą a następnie wklejone w ten gigafrez widoczny na górnej focie. Oczywiście najpierw wykonałem otwory a na końcy wkleiłem ramki.

Ukryta Zawartość

post-1043-100006250 1170270311_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rafalfala

Właśnie w piątek wybieram sie do Kalwarii podłubać w warsztacie przy skrzynce i jeszcze raz sie wybiore na poszukiwania takiej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) skóry naturalnej. Ale czy znajde coś to nie wiem . Dzięki za info.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.