Skocz do zawartości
IGNORED

H/K 750 vs CA Azur 540C

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Bezposrednio nie porownywalem, choc sluchalem oba CD'ki. 750 rzecz gustu,w swojej cenie b.dobry a CA 540 mialem ostatnio mozliwosc porownania bezposrednio z NAD 542 i Atoll CD 50. Gra bardzo ostro - calosc pasma przesunieta w gore. Gora sieka po uczach, a dolu brak. Odrzucilem go po 5 minutach sluchania.

Witam,

Nie porównywałem obydwu odtwarzaczy, ale przez dwa lata miałem HD-750 (ostatnio w drugim stystemie ale w końcu poszedł do ludzi). Ogólnie - bardzo dobry odtwarzacz jak na swoją cenę. Podobno dobrze się tuninguje (był o tym nawet artykuł w HFiM). Wyrównane pasmo przekazu, dzwięk jak na swoją cenę szczegółowy i pełny. Z moim nic się nie działo, ale podobno w niektórych egzemplarzach ma problemy z odtwarzaniem płyt CD-R. Ogólnie byłem całkiem zadowolony.

Mam CA 640c i jestem zadowolony, słucham głównie jazzu i lubię śledzić grę kontrabasistów i w HK basu było za dużo, w muzyce rockowej to pewnie by zagrało super. Nada też słuchałem w zestawieniu firmowym na podłogówkach AE i Audievectora i nie wiem czy to kwestia akustyki salonów ale bas po prostu dudnił.

Reasumując, chodzić i słuchać.

-> mieczyslawz

Hmmm, no na pewno oba lepiej od CA 540. Tych trzech CD'kow sluchalem nie zmieniajac reszty toru. Kolejność była taka: CA 540, NAD 542 i na koncu Atoll CD 50. O 540 juz pisalem wiec sie nie powtorze, NAD zagral zdecydowanie lepiej - bardziej rowno, pojawil sie dol i gora przestala meczyc. Pojawila sie po prostu kultura brzmienia, ktorej kompletnie brakowalo 540. Na koncu zostal Atoll CD 50, ktory przebil NAD'a detalami, przejrzystoscia i powietrzem. Ma on bardziej skapy dol od NAD'a ale bardziej wyrazny i szczegolowy. W ogole ten Atoll bardzo przypadl mi do gustu - zagral jakos tak wciagajaco... Mysle ze wart jest dolozenia tej roznicy w cenie do NAD'a 542.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.