Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon szpulowy Sony TC- 399

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

toptwenty

Jeśli chodzi o ustawienie głowic to są od nowości nie ruszane o czym świadczy lakier, którym s ą pokryte śrubki.

Być może głowice są już trochę zdarte.

A co do nagryrarki to odpada, chiałbym posłuchć dobrego, analogowego dźwięku z taśmy. Ze szpulowca oczywiście, bo z kasety to musiał bym wiele wydać i wiele się postarać.

Zawsze marzyłem o dobrym szpulowcu, a z tymi co się do tej pory spotkałem to stare Unitry, więc rozwiązania układowe na pewno nie są rewelacyje.

Więc pomyślałem, że może ten SONY będzie więcej warty.

Podzespoły chyba nie są takiezłe, bo orginalne tranzystory Sony, kondy Elna w tych czasach.

A czy wiecie skąd pobrać schemat TC-366 ? Do TC-399 znalazłem w necie, a do mojego modelu niestety nie.

ravaglia Dzięki za info, szkoda tylko, że nie mają tam schematów. :(

Ustrzeliłem na ebayu "absolutenspitzenklass" w temacie nab( alu-revoxy przy nich wyglądają jak chińszczyzna).Wykonane z nierdzewki i duraluminium,bez plastiku.Sisso pneumatic je wykonała dla maniaków-mała manufaktura robiąca precyzyjną mechanikę.czekam na przesyłkę z Koln.Pozdrwaiam i jak dojdą i założe to wrzucę fotkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

VSOP

• 3 tygodnie później...

Witam,tak jak obiecałem fotki całego "zestawu".Siso wyglądają i pracują rewelacyjnie-warto było.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-9577-100002323 1170305951_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

VSOP

Do Ravaglii

Szukam DAT-a Tascam DA-P1 jak masz możliwości ściągnięcia czegoś takiego ze Zgniłego Zachodu dajmi znać

pozdrawiam

Zbyszek

Jak patrzę na te fotki humor mi się poprawia, jeszcze pamiętam Twoje wachania typu kupić nie kupić czyli Beer or not to beer.

Dziękuję serdecznie w Twojej okolicy czyli tak zwanym COPI-e trwają usilne poszukiwania w przyszłym tygodniu będę coś w miarę konkretnego wiedział, są to DAT-y SONY-ego wielkość średnia w kierunku małej symbolu nie znam, ja poszukuję czegoś o przyzwoitych rozmiarach czyli zbliżone wielkością do formatu A4 to nie ma być ozdobą [niewątpliwą] lokalu tylko służyć do pracy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuję serdecznie dziękuję.

Wiem już gdzie znajduję się brzytwa w razie konieczności za nią chwycę, dobry o nieco poobijanej obudowie w Legnicy kosztuje 200-250 poczekam spokojnie. Mam pytanie? czy na Ferrographa wejdzie 1000 metrów taśmy

Pozdrawiam

Zbyszek

A więc maszyna zasługuje na pełny szacunek. Przywlokłem z pod Hali Targowej Stereo Headphone model 4000 MANTA 2 X 8 Ohm [10 złp do wymiany pałąk oraz TESTRONIC też japońskie ale na lewym jest 4 a na prawym 8 Ohm do przeglądu

Pozdrawiam Zbyszek

• 2 tygodnie później...

Witam.Zbyszku miałeś racje z tymi tysiącami taśmy(na bobin weszło nawet 1200m he,he).Dzięki p.Tworogowskiemu właśnie wałkuję kilometry taśm-matek studyjnych wifonu i polskiego radia-2 track stereo 19 i 38 cm/s.Różne gatunki muzyki ale dżwięk super-można sie upajać no i przerzucać na szpule.W każdej taśmie jest wstawka pomiarowa więc dochodzi jeszcze przyjemność wysterowania.Pozdrawiam

VSOP

Cieszę się, że się cieszysz, przed chwilą rozmawiałem z Panem Leszkiem, złożyliśmy sobie życzenia świąteczne, niniejszym: Twoim Najbliższym i Tobie najserdeczniejsze Życzenia Świąteczne

Zbyszek.

PS. Odpuszczam sobie w najbliższym czasie pogoń za reporterskimi DAT-ami

• 5 tygodni później...

zastanawiam się nad zakupem tego sprzętu

Ukryta Zawartość

czy w magnetofonie jest fotokomórka lub inne ustrojstwo, które go nie załącza jeżeli nie ma taśmy ?

proszę o opinie

Ukryta Zawartość

Do Kasjela to mnie się po...liło zamiast wpisać w temat magnetofon dotyczący decka Pioneera wpisałem się w ten w którym aktualnie piszę, uważam, że dobrze by było aby Icicle zadał tobie pytania na PW a nie publicznie na forum, ponieważ Ty taki magnetofon fizycznie posiadasz i możesz mu udzielić odpowiedzi.

Pozdrawiam

Zbyszek

Kasjel, 17 Sty 2007, 18:51

>"Icicle"- kompletnie nic nie zrozumiałem, z twoich powyższych wpisów ! Możesz mi wytłumaczyć, o co

>chodzi ?

Zegar forumowy był zepsuty. Zobacz o której godzinie wpisał się Korwin nad moim pierwszym wpisem. Po 19, podczas gdy w strefie CET mieliśmy 15.

Po prostu chciałam mieć "wpis w przyszłości", niestety zegar naprawiono i nie udało się.

Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne.

Przepraszam, że zaśmieciłam, uciekam

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.