Skocz do zawartości
IGNORED

Welna szklana URSA AKP 1/V- Zamowienie!

mlody2

Rekomendowane odpowiedzi

to zadzwoń jeszcze raz i spytaj się czy prawdą jest , iż producenci wełny w swoich instrukcjach wymagają wręcz aby osobe układajace wełnę pracowały w wysokiej jakości maskach przeciwpyłowych , użytkowanych nie dłużej niz 1 kwartał

Jeśli powie że nie to albo łże jak pies albo się nie zna

Ludzie pomyślcie trochę , zobaczcie w czasopismach budowlanych ile jest relakm producentów wełny - i co przyznadzą sie oni, że wełna może mieć właściwości rakotwórcze , przecież na drugi dzień mogliby zwijać interes

dokładniej rzecz ujmując chodzi o pył z wełny , który ma podobne właściwości jak pył azbestowy

do bartka 1 =>

Wełna zamknięta w szczelnej skrzyni ze sklejki w upalne dni ( no chyba , że masz klimatyzację ;) ) będzie wilgotna od skroplonej z powietrza w skrzyni pary wodnej , po kilku latach grzyb pewny

Pozatym to wszystko jest szkodliwe. Wszystko co dobre jest szkodliwe. Kawa tez jest szkodliwa, herbata jest szkodliwa, juz nawet nie mowie o fajkach ktorzy pewnie z was wypalaja paczke dziennie. Uwazacie ze welna jest bardziej szkodliwa niz powiedzmy 10 papierosow dziennie?? nie sadze. Ale oczywscie nie dysponuje badaniami na ten temat.

Codziennie jedzie samochodem i wdycham spaliny, mieszkam kilometr od jednego z najwiekszych nadajnikow tv/sat w polsce. Uzywam kom parenascie razy dziennie. Katuje sie halasem na ulicy. Wdycham spaliny ze Stomilu w Olsztynie bo tez niedaleko jest.

Dlaczego mam wiec nie zastosowac welny w mieszkaniu. Teoretycznie i tak juz jestem chodzacym trupem.

A kto bedzie płacił "chodzącemu trupowi" ;)

Trzeba było kasę wziąć najpierw, a potem reklamować, niech inni kupią :)))

Wexcie sobie takie belki z gabki zróbcie i bedzie po problemie. Na cholerę wam ta wełna? Dach będziecie ocieplać? Albo może się od sąsiadów izolować?.

Qubric

Ja jestem odizolowany 5cm welna od sasiadow. Wlozylem welne jak remotnowalem pokoj. Napchalem tego w sufit podwieszany. Jeszcze zyje:) hahaha;) wiec kolejne pare metrow welny mi nie zaszkodzi:)

Dobra

Bartku wziąłem w swoje łapy wełnę mineralną sprasowaną, jak to się kruszy niesłychanie, poprostu w rekach się rozsypuje jak tylko skubniesz. Myślę, że z tym pyleniem to będzie problem i pozostaje tylko folia, żeby uniknąć tego zjawiska, zostaje na dłoniach taki mikroskopijny pyłek...hmm to nie napawa mnie optymizmem, nawet jeśli to nie jest rakotwórcze, to jednak pyli.

Co jeśli nie wełna mineralna, to jest pytanie zasadnicze? Chciałem w rogi pokoju wstawić wyżej pokazane walce z wełny, ale powoli mi przechodzi, koszt duży, a efekt może być mizerny, bo pod samym materiałem tego nie zostawię.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.