Skocz do zawartości
IGNORED

zamiana ale na co?

yaro29

Rekomendowane odpowiedzi

no własnie, jak to powiadaja, apetyt rosnie w miare jedzenia. przyslowie stare jak swiat, sprawdza sie i w moim przypadku.

Na wstepie mojego wywodu dodam iz nie jestem audiofilem i nie posiadam słuchu absolutnego oraz nie mam zbyt wysokiej nadwyżki budzetowej. Do wydania mam najwyżej pare stówek.

A sprawa dotyczy zamiany zestawu głosników ELTAX DISCOVERY, ktore posiadam na cos ... no własnie na pweno na cos lepszego o co chyba nie bedzie trudno ale biorąc pod uwage, iz za duzo do wydania nie mam zrobi sie pewnie mały problem.

Analizujac ceny mojego zestawu na allegro to wachaja się one od 650 do 850 pln. Moj zestaw ma pare miesiecy ale jest w stanie idelanym i jest oczywiscie na gwaracji. Najgorsze jest to ze nie wiem czy i ewentulanie za ile udaloby mi sie go sprzedać i ile musiałbym wowczas dorzucic do czegos lepszego.

Mam teraz pytanie czy w ogóle zawracac sobie tym głowe przy tak malej nadwyzce kasy jak pare stówek. Odłożyć to w (pewnie na dłuzej) w czasie? czy jednak jest cos na rynku co bedzie lepiej grało od eltaxów.

Moze znacie albo macie namiary na jakes sklepy ktore bawia sie skup-sprzedaz-zamiane oczywiscie z dopłata takich zestawow głosników.

bylbym zaintersowany kupnem czegos rozsądnego z serii DIY, bez zadnego znaczka firmowego na kolumnie ale lepiej grajacego niz to co mam.

Za wszelakie wywody i propozycje z góy dzięki.

Pozdro for all

jarek

https://www.audiostereo.pl/topic/18762-zamiana-ale-na-co/

sklepy które skupują używany sprzęt oferują mało bo pźniej same ten sprzęt sprzedają

najlepszym rozwiązanie jest sprzedanie na allegro (ewentulanie innym kanałem)

zależy ile chcesz dołżoyć

jak pare stówek to mniej niż 1000zl to nie masz co się bawić

a i tak 1600-1800zl to mało na coś dobrego

chyba że same przody a później resztę

pewnie jakiś komplet Kody (czy innej tańszej firmy) zagra lepiej ale czy aż tak??

moim zdaniem zaczekaj z wymianą no chyba że masz latami czekać to może i warto

https://www.audiostereo.pl/topic/18762-zamiana-ale-na-co/#findComment-321577

"System Uniwersalny do 4000zł"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale żeby normalnie przejrzeć wątek musisz się zarejstrować (na forum superaudio) bo inaczej nie będziesz widział zdjęć

"System Uniwersalny do 4000zł"

Ukryta Zawartość

lub na forum HiFi rejestrowac się nie musisz aby obejrzeć.

Wydaje mi się zę w obu tych wątkach są zawarte najtańsze i jeszcze możliwe do słuchania propozycje...

pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/18762-zamiana-ale-na-co/#findComment-321582

ano ano od razu dodam zeby nie było niepotrzebnych propozycji. na dzis dzien te pare stówek to max 500 pln czyli zdecydowanie ponizej 1000.

głosniki służa mi w większej mierze do KD niz do stero, taka uwaga dodatkowa.

https://www.audiostereo.pl/topic/18762-zamiana-ale-na-co/#findComment-321592

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.