Skocz do zawartości
IGNORED

Koda Av-702 vs Mission m33/m33i

PiterKing

Rekomendowane odpowiedzi

Niby nie ma co prównywać Kody do Missiona, ale jestem w posiadaniu tych pierwszych i zastanawiam się nad przesiadką na Missiony.

Spodziewam się że m33 zagrają ładniej, ale czy skok jakościowy będzie warty swej ceny (dla mnie akurat ten pułap cenowy jest wysoki i nie chcę marnować ciężko wypracowanych pieniędzy), a może lepiej wpakować te 800 zł w inny fragment systemu.

Można poczytać sporo o Kodach, sporo o Missionach, ale nie znalazłem jeszcze bezpośredniego porównania, zapraszam do dzielenia się doświadczeniami.

Pokój: ~20m2, wzmak: Harman HK6500, źródło: stary CD Teac, DVD Pioneer dv470, kable: Cordial

https://www.audiostereo.pl/topic/18784-koda-av-702-vs-mission-m33m33i/

>PiterKing

Porównać jest mi trudno, bo nie słyszałem Kody, ale mam Mission m33i i jestem z nich bardzo zadowolony. Z opinii wynika, że Koda gra bardzo efektownie, Mission zaś w moim mniemaniu jest bardziej kulturalny, świetnie wyważony i gra po prostu dobrze. Gdybym miał w skrócie coś o nich powiedzieć, to rzekłbym, że nie rzucają na kolana ale nie ma się do czego przyczepić - po prostu dobrze grają. Najlepiej gdybyś miał możliwość posłuchać ich u siebie i porównać, ale skoro pytasz to przypuszczam że nie masz takiej szansy?

Pozdrawiam,

Olo

Dzięki Olo, ale chodziło mi właśnie o bezpośrednie porównanie, bo i o jednych kolumnach i o drugich można poczytać sporo dobrych i złych opinii, ale to jest wszystko odniesione do konkretnego modelu z konkretnego przedziału cenowego. Mi chodzi o konfrontację - tak jak to opisałem na początku.

Myślałem, że ktoś będzie potrafił odnieść się do obu modeli w sposób obiektywny.

Pozdrawiam.

Missiony zabrzmią znacznie lepiej. Nie porównywałbym tych dwóch produktów, bo pochodzą one z dwóch różnych półek. Uważam, że jeśli szukasz nowego, ciepłego brzmienia to warto Kody zmienić na M33 (uwaga na wygrzewanie - M33 im dlużej grają tym grają lepiej).

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.