Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki OPA do Denona DCD-715?

Los Pavikos

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

1. Mam nadzieję, że podstawki są "precision" (takie po 75gr/sztuka, nie te po 20gr/szt :)

2. Jakie masz tam teraz opampy? zgaduję, że do montażu przewlekanego, ale pojedyncze? podwójne? poczwórne?

3. Sporo osób kupuje różne rzeczy w TME (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), ale, jak dla mnie, zakupy opampów tam są trochę głupie, bo przesyłka droga, a i cena nie za rewelacyjna. Proponuję Ci albo rozejrzeć się po Allegro (czasem bywają tam np. OPA2604 albo OPA627), albo pójść do pierwszego lepszego sklepu z częściami i zapytać, czy nie mają, i czy ew. nie sprowadzą Ci na zamówienie. Ich to zamówienie nic nie kosztuje, bo biorą na tony z hurtowni, więc jedyne co, to trochę sobie poczekasz. No i zawsze możesz zajrzeć do wątku "kostki do wzięcia" :)))

4. Ostatnio dla zabawy dłubałem w słuchawkowym Creeku, i wymieniłem 5532 na OPA2134. Próbowałem też OPA2604, ale mi nie podpasował. Your experiences may vary ;)

Pzdr, M.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam!

A juz myslałem ze mój pierwszy wpis pozostanie bez zadnej odpowiedzi!;)

> Marcin (g)

w moim denonku fabrycznie są 4 WO :

- 2x BA 15218 (341 269A)

- BA 15218 (347 201A)

- NMalaysia C4570C (9401 T27)

To są oznacznie spisane z tych WO, jednak nic wiecej na ich temat nie wiem!

Nie wiem rownież czy powinienem wymieniac wszystkie czy tylko niektóre z nich(i na jakie??)

za wszelkie sugestie i porady z góry dziekuje!

> foxad2000

jesli juz bede wiedzial co moge do mojego CD wstawic to sie odezwe.

pozdrawiam!

przemo

Znalazłem krótki opis do WO BA15218 >

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam!

Przemo

Ukryta Zawartość

C4570 to PRAWDOPODOBNIE dual op amp (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Pozostałe to napewno podwójne w.o.

Możesz je (próbować) zastąpić niemal dowolnymi podwójnymi op-ampami (w ramach możliwych napięć i prądów panujących wewnątrz CD właściwie wszystkie powinny być ok). Może być NE5532, OPA2604, OPA2134 i pewnie z pół miliona innych... choć te BA... są całkiem drogie (jakieś 2,5E - 3USD - po tyle kupiłem OPA2134), więc kto wie, może są przyzwoite? W każdym razie, eksperyment nie będzie Cię wiele kosztował (no, chyba że ten 4570 to coś innego niż op-amp, i przy wymianie coś Ci wybuchnie :) . Prawdopodobnie będziesz musiał pożonglować wzmakami zanim dobierzesz konfigurację, która Ci najbardziej odpowiada. Aha, i daj im czas by się "ułożyły" - tak z kilka, kilkanaście godzin pracy, bez tego odsłuchy nie będą miarodajne.

Pzdr, M.

Ukryta Zawartość

Gość _harry

(Konto usunięte)

no wlasnie a propo's odsluchow...

jest to chyba najgorsza czesc po wstawieniu nowego opampa...

przez chwilem wydaje sie czlowiekowi ze jest lepiej/inaczej...

po paru minutach uznajesz ze poprzedni opamp byl lepszy pod innym katem: w tym lepiej slychac wysokie, w tamtym glebsze stereo, w kolejnym znow wyraznie lepsza dynamika...

ja stosuje metode szybkich zmian opampow przy odsluchiwaniu tej samej plyty/plyt (najczesciej fragmentow) przy jednakowej glosnosci...

najlepej udaje mi sie wychwycic roznice przy spokojnych gadano/granych kawalkach Waters'a, Marillion, smooth jazz etc...

przy solidnym gitarowym lojeniu zaczyna sie liczyc tylko dynamika ;-)

zapisuje swoje wrazenia. potem daje pare dni na wygrzanie sie elementom...

w moim denonie dcd735 najlepiej chyba wypadly opa2134 oraz - o dziwo, lm833N. w kazdym bardz razie bylo duzo lepiej niz testowane tez NE5532N

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.