Skocz do zawartości
IGNORED

Trzaska i bracia Olesiowie koncert W-wa

pp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kto się wybiera na koncert w piatek do fabryki trzciny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pp

Za późno przeczytałem, ale mam nadzieję, że ktoś inny skorzystał. Ja bilet kupiłem, ale nie żałuję!

Dzisiekszy koncert był znakomity, Trzaska zagrał kilka naprawdę ciekawych solówek, no a bracia Olesiowie to już jest klasa światowa! Ci goście mogą spokojnie grać z największymi, co zresztą czynią na płytach Not Two (Jorgensmann, Murray i inni). W każdym razie dziś z Olesiami mogliby zagrać nawet Sclavis, Douglas czy sam Braxton, nie mówiąc o kolesiach od Zorna, czy awangardy Chicagowskiej. Czapki z głów!

Sam koncert to gratka dla fanów post-Colemanowskiego, intuicyjnego grania i iście Aylerowskich, diabelskich solówek MT. Sekcja znakomita, bracia słuchają się nawzajem z wielką uwagą i mogą nawet grać koncert zupełnie bez innych muzyków na scenie! W użyciu były tak niejazzowe instrumenty, jak drobne monety, trąbki - dziecinna i rowerowa, fleciki, oczywiście o graniu smykiem nie wspominam, bo to wiadomo. Trzaska sięgał po klarnet basowy dość często, ale jak dla mnie wolę go słuchać grającego na alcie. Kompozycje bardzo udane, spójne, trochę klimatów Danziger Strassenmuzik, ale podstawa to ostre granie!

Wspaniale się słucha tak dobrego grania w polskim wydaniu; dobrze że oprócz Grzecha Piotrowskiego i innego badziewia są w tym kraju takie chłopaki, jak bracia Olesie! Dali czadu jak trza. Moim zdaniem koncert bardzo dobry. A jutro pieszczoszek wszystich audiofili i jazzmanów, sam wielki LM z wytwórni ARMS!!!

Pzdr

Dotarłem po koncercie LM. Koncert poprawny, bez fajerwerków, rutyna pianopodobna, dużo klimatów właśnie piano/M+M, publika raczej średniojazzowa, warszawska, najfajniejsze momenty: Mazurek na koniec i na bis fenomenalnie zagrana La Fiesta. Dobry koncert. Warsztat Leszka poza klasyfikacją, konieczne moim zdaniem nagranie płyty z własnymi kompozycjami, ale ambitniejszymi niż program pianopodobny. Pianista totalny, wymagający ciągłego grania z najlepszymi o wszystko, najlepiej na jakiś czas poza krajem (może). Good night!

• 2 miesiące później...

kasujesz mnie stary a ja na forum pierwszy raz więc muszę wejść w klimat .Przyjrzałem się twoim tematą i też mogę się czepiać np. po co piszesz o Olesiach skoro nic z tego nie wynika o koncertach kiedy sż to można sobie poczytać na ich stronie

Polecam świetne nowe nagranie Olesiów z Jean Luc Cappozzo. Nagranie inauguruje powstanie wytwórni płytowe Fenommedia. Good luck!

Ukryta Zawartość

amadeusz

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, jeżeli była skierowana do mnie proszę jaśniej.

Pzdr

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.