Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do H/K AVR 330

Tero

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic zestaw kina domowego. Zdecydowalem sie na H/K AVR 330+ H/K DVD 22. Prosilbym o doradztwo w sprawie doboru kolumn do zestawu - chce na nie przeznaczyc 4000-5000. Zestaw ma sluzyc glownie do ogladania filmow (pokoj ma 36 m^2).

https://www.audiostereo.pl/topic/19141-kolumny-do-hk-avr-330/

Ostatnio sluchalem co prawda AVR 235 ale podobalo mi sie jak gral z JBL E60 (reszte stanowily rowniez kolumny z serii E) porownywalem z TANNOY FUSION4 i bardziej podobalo mi sie z JBL poniewaz basik byl nizszy i mniej taki dzwieczny a bardziej miekki (ale jak dla mnie nie rozlalzly) sluchajac woklali mialem wrazenie ze sa osadzone gdzies w przestrzeni a nie wydobywaja sie z glosnikow wysokie tony bylu bardzo precyzyjne ale w tannoyach tez takie mialem wrazenie. Sam rozgaldam sie za jakimis kolumienkami wiec sluchalem ich w sklepie i nie mialem jeszcze okazji potestowac ich w domu. Koleszka ktory niedawno takowe kolumny nabyl jest z nich bardzo zadowolony. Najlepiej jednak pofatygowac sie do sklepu i posluchac. Trzeba tylko zarezerwowac sobie wiecej czasu na to i nie spieszyc sie podczas odlsuchu. Bardzo chetnie zobacze jak wontek sie rozwinie.

U mnie 235 gra z B&W. Najbardziej doskwiera mi brak kontroli basu, ale podejrzewam, że to kwestia koszmarnego ustawienia (głośniki stoją w malutkim pokoju, wciśnięte między książki, 0 przestrzni wookoło). Wkrótce to się zmieni i wtedy, mam nadzieję, będzie wspaniale. To tyle o moim zestawie. Swojego czasu nasłuchałem się wiele dobrego o AA Mimas II, które z Harmanem (zresztą nie tylko z nim) podbno brzmią wspaniale! W tym przypadku może być problem z doborem układu 5.1. Mnie to odstraszyło, ale może nie słusznie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.