Skocz do zawartości
IGNORED

problem z głośnikami od miniwieżyPhilips

Yanekk

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie że wyjde na głupka ale jestem totalnie zielony w tych sprawach. A mianowicie padł mi głośnik niskośredniotonowy w kolumnie od miniwieży PHILIPS 6cio Ohmowy, w instrukcji od wzmacniacza jest napisane że mogę podłączyć głośniki o impendacji mniejszej lub równej 6 Ohm. Czy w takim razie mogę dokupić głośnik 4ohmowy do tej kolumny? Chciałbym zaznaczyć że w tej kolumnie jest już głośnik wysokotonowy 6Ohmowy... czy to wszystko by ze sobą grało i czy nic się nie spali? HELP

.....głośniki w obu kolumnach powinny być jednakowe .w twoim przypadku jeżeli jeden głośnik ma 6 om to drugi musi być taki sam. 4 om garać będzie głośniej a 8 om ciszej .nie ma sensu bawić się ze zwrotnicą.pozdrawiam

Myślę, że ta informacja z instrukcji dotyczy całych kolumn. Bo w instrukcji przeznaczonej dla zwykłego użytkownika, a nie serwisowej raczej by nie pisali o możliwości wymiany głośników w kolumnach na jakiekolwiek inne. Wymienić więc trzeba głośnik na taki sam, a o ile to niemożliwe to od razu parę na nową o możliwie zbliżonych parametrach. Lub skorzystać z okazji i kupić parę ciut lepszych kolumienek. Ale to akurat zależy od kasy jaką dysponujesz.

• 2 lata później...

Kup jakieś porządne STX lub Tawo i wywal te firmówki Philipsa. Zobaczysz jaka będzie różnica. Inwestując w te kolumny nie stracisz, bo jak zmienisz kiedyś miniwieżę i kupisz porządny sprzęt to kolumny będąjak znalazł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.