Skocz do zawartości
IGNORED

WH 9.1 jako gł. Surround ?

noxnox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zamówiłem właśnie zestaw głośników. Wharfedale fronty 9.4, surroundy 9.1, centralny 9CS. I mam wątpliwości czy dobrze zrobiłem wybierając 9.1 na surroundy. Ponieważ 9.1 są sprzedawane jeko małe monitory do Stereo.

Standardowo Horn (dystrybutor w Polsce) proponuje, i w MediaMarkcie są zestawy 9.4, 9.0(sub SR) i 9CC. Ale 9CC jest tragicznie mały, a 9.0 i 9SR są "kwadratowe" i nie pasują stylistycznie do zaokrąglonych frontów i centralnego. Dlatego zdecydowałem się na 9.1.

czy nie popełniłem błędu ?

dodam że pokój ma 4x5 m, grać będzie z amplitunerem Pioneer-VSX915

pozdr

[email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/19349-wh-91-jako-g%C5%82-surround/

dobrze zrobiłeś.

Tamte surroundy to raczej do pro logic I się nadają a w DD5.1 czy DTS byś żałował. Tak więc nie popełniłeś błędu i będzie grało lepiej:)

Wszystko byłoby super gdyby tylko nie ten Pioneer:( Tu cię nie pochwalę ale do KD może wystarczyć bo w stereo to nawet go nie słuchaj...

Pioneer wybrałem ponieważ miał to być multimedialny amplituner. Ten się do tego nadaje. To najlepsza wersja z budżetówki Pioneera. Mogłem wybrać jeszcze Denona (ale u tego cienko z DiVxami) albo Yamahę (a tutaj napędy są scheissowate philipsy), a nie chciałem kupować DVD i Ampli różnych firm.

Zaskczyła mnie jedna rzecz w tym Pioneerze. Ma wzmacniacz 7.1. z tym że wyjścia na kolumny Back Surround można wykorzystać (skonfigurować) jako BiAmping do frontów ! Co w połączeniu z Wharfedalami które lubią być BI powinno dać dobry efekt. Poza tym można włączyć tryb Direct i wszystkie zbędne obwody w stereo, nawet wyświetlacz.

Mówię powinno bo mi się spóźniła dostawa moich kolumn o tydzień :(.

No i cena, za ten kombajn multimedialny dałem 1250 zł. (cena sklapowa będzie coś koło 1900 zł).

Tak że budżet grał rolę. Jak bym miał więcej kasy to na pewno bym się zdecydował na H/K235, ale cóż jest jak jest.

Jak podłączę wszystko to się podzielę opinią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.