Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser HD201 - kto ich sluchal ?

lead

Rekomendowane odpowiedzi

Stalem sie posiadaczem tych sluchawek ale jestem troche rozczarowany. Moze w mniej wymagajacych gatunkach muzycznych mozna powiedziec ze za ta cene ujda ale w metalu/rocku wymiekaja. Srednie tony sa moze ok ale niskie i wysokie to wolaja o pomste do nieba :(

Moze wymagam zbyt wiele od sluchawek za 90 zl ?

A moze np. za niewiele wiecej mozna kupic model ktory spokojnie poradzi sobie z kazdym rodzajem muzyki ?

Sluchalem wiele modeli oprocz tego ktorego po prostu kupilem w ciemno po przeczytaniu opini uzytkownikow na zagranicznych forach.

Teraz sie zastanawiam na jaki inny model je zmienic.

https://www.audiostereo.pl/topic/19456-sennheiser-hd201-kto-ich-sluchal/

Ja mam te senki i co do góry naprawde nie można nic zarzucić, średnica jest naprwde fajna tylko bas jest troche skromny , że tak powiem delikatnie.

W podobnej cenie były Kossy ur-29 i przyznam ze toche załowałem ze ich nie kupiłem bo były i lepiej wykonane i wykop miały troche lepszy.

Niemniejjednak jestem z nich (hd201) zadowolony .Już sie chyba przyzwyczaiłem albo sie wygrzały bo bas zaczał mi odpowiadać. Co do góry to jest bardzo fajna i szczegółowa. Blachy są po prostu super.

Może to kwestia wygrzania i posłuchania ich przez jakić czas.

Ogolnie mowiac to brakuje mi w muzyce z tych sluchawek naturalnosci-wszystko jest takie sztuczne ze jak przelacze sie na moje tuningowane tannoy m2 to odpoczywam :)

Moze jakby sie wygrzaly bo pewnie lepiej by graly ale to samo mozna powiedziec o kazdym innym modelu.

Dogadalem sie ze sprzedawca i moge je oddac

Teraz doglebniej potestuje inne modele osobiscie

Zadne Senki, ktorych sluchalem nie mialy kopniecia...nie sluchalem modelu, o ktorym mowisz, ale szczuply bas pasuje do tego co sam zaobserwowalem w Sennheiserach. Moim zdaniem warto sprobowac co Beyerdynamic ma do zaoferowania. Oprocz tego Koss. Najlepsza rada to przesluchiwac sluchawki parami i eliminowac gorsze. Najlepiej z w miare dobrym wzmakiem sluchawkowym, zeby miec pewnosc, ze byly wlasciwie wysterowane.

No popatrz a mi sie wydawalo ze wlasnie senki charakteryzuja sie basem-moze nawet za duzym, jakosciowo moze nie powalal ale bylo go czuc a w hd201 to trzeba sobie go wyobrazic bardziej niz uslyszec :)

Macie jakis adres we Wroclawiu gdzie mozna posluchac roznych modeli sluchawek-oprocz MM :)

Wiecie co-dzis sluchalem wielu sluchawek i wybralem nowy model Philips hp805

Posluchajcie tego-powalil mnie z nog i to swierzo wyciagniety z pudelka

Zdystansowal wszystkie senki w tym przedziale cenowym ktore byly juz wygrzane

Model hp800 wbrew pozorom jest o klase gorszy bo tez sluchalem-ochyda :D

Jak sie wygrzeja to napisze cos o nich w dziale opinie

Sluchawki wymiataja ale smieje sie sobie w twarz teraz: w tym szoku emocji i podniecenia nie zauwazylem lub jak kto woli nie uslyszalem ze one sa OTWARTE lub POLOTWARTE bo niezle daja na okolo

A ja koniecznie chcialem zamkniete :((

Emocje przeslonily mi wybor-jak je uslyszalem to jak najszybciej chcialem isc z nimi do domu

Eh czlowiek sie uczy na kolejnych bledach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.