Skocz do zawartości
IGNORED

powierze zrobienie zasilacza dp DAC-a

prophet

Rekomendowane odpowiedzi

to ze wzgledu na rozwiązanie superancki DAC - moim zdaniem. z tego co wiem nie bylo o takim mowy na tym forum. jak sie uda wszystko i zagra jak mysle to podziele sie ta wiadomoscia z pewnoscia. poki co nie chce nic mowic. powiedzmy bedzie to projekt "tajemniczy DAC" :). chodzi mi o zasilanie czesci analogowej - bo tam chyba powinno byc jak najlepsze. czesc cyfrowa chyma mozna troche zbagatelizowac (tak mi sie wydaje)

Słuchaj weź po prostu jakiś dobry stabilizator np. LM337/317 na początek, użyj dobrych kondensatorów np. BG i tyle. Możesz ewentualnie użyć preregulatora dla lepszej stabilizacji, ewentualnie użyć jeszcze lepszych stabilizatorów choć nie wydaje mi się by we wstępnym procesie projektowania urządzenia było to uzasadnione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.