Skocz do zawartości
IGNORED

Azur 640C kontra Azur 540C

sputt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów , mam prośbe o opis różnicy w brzmieniu w/w CD.Planuje zakup Azur CD tylko zastanawia mnie czy warto dokładac "parę setek" do modelu 640C.Na ile różni się brzmienie w/w odtwarzaczy?

Jeśli można proszę o kilka słów od osób które porównywały te dwa modele.Dodam tylko że mam już wzmacniacz 640.

https://www.audiostereo.pl/topic/19668-azur-640c-kontra-azur-540c/

Mam zestaw Azura 640, 540 nie słuchałem ale opisze po krótce brzmienie najwyższego obecnie modelu (we wrzesniu pojawi się 740ka).

Wzmacniacz ten to bardzo solidna pozycja na tzw. półce budżetowej. Gra dobrze, po prostu dobrze. Nie będę się bawił w jakieś specjalistyczne określenia ale w moim systemie wraz z CD 640 i Evo 1 jest tym o co mi chodziło w słuchaniu muzyki. Piękne stereo, scena, detale. Słabo gra poniżej godziny 9. Powyżej jest już pieknie!!!

Przemas

=> Przemasa

A jakiej muzy słuchasz? bo ja mam też ten model CA i na razie Tannoy M1. U mnie dobrze to gra jazzik a w rock-u jest różnie, raczej za dużo góry. Nie masz z tym problemów? Jakie masz kabelki?

Tak wypytuję bo rzadko ktoś pisze o CA. A jeśli już to od razu znajdą się tacy którzy słuchali dużo wzmaków i tego nie polecają :-)

Geezaa, coście się tak uczepili tych wzmaków;-) Gość chce porównania dwu CD, a nie wzmacniaczy. Gdzie w CD jest potencjometr (mój egzemplarz nie ma;-)? Nevmind.

Słuchać, nie słuchałem. Mam 640C. Jestem zadowolony. Mechaniczne problemy z odczytywaniem płyt ma jedynie przy bardzo skopanych płytkach.

O różnicach elektrycznych, przeczytasz tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i

Ukryta Zawartość

Sami piszą o tym, że 640 jest oparta na 540, wygląda zatem na to, że jest to... fabrycznie stuningowana wersja;-)

Szczerze polecam zadanie Ci pytania na tym forum:

Ukryta Zawartość

Pojawiają się tu goście z CA, którzy chętnie i w zasadzie dość obiektywnie odpowiadają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Swoją ścieżką, 740-ki nieźle się zapowiadają;-)

740A

- 2x 200W @ 4 ohms

- 2x 120W @ 8 ohms

switches from class A at lower power output to class B amplification at higer output

- 8 inputs of which one is balanced (XLR)

740C

two Analog Devices AD1955 DAC's

24bit/384kHz upsampling

balanced output (XLR)

i pewnie jak zwykle u CA niewygórowana cena.

Dziekuje za odpowiedzi , nadal jednak czekam na konkretne info na temat róznic w brzmieniu w/w urządzeń.Znam różnicę w budowie ale interesuje mnie brzmienie.Następcy seri 640 czyli numery 740 mają byc w innym przedziale cenowym (czyżby spowodowało to obecność XLR?).Przeczytałem na forum Cambridge , że maja oscylowac w granicach 1000 funtów za element ..a to juz zupełnie inna bajka....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.