Skocz do zawartości
IGNORED

Gainclone i VA Haydn - zagrają ?

cynamon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się do zamówienia słynnego Gainclona i mam nadzieję, że dam radę napędzić nim efektywnie monitory Vienna Acoustics Haydn.

Według producenta to kolumna 6 ohmowa, według

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to klasyczny 4 ohmowiec. Efektywność 89dB.

Czy ktoś już miał okazję przestestować takie zestawienie ?

Czy dla kolumn o takich parametrach korzystniej jest wybrać chip LM3875 czy LM3886 ?

Finalnie przed GC pojawi się preamp lampowy.

Dz,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/19743-gainclone-i-va-haydn-zagraj%C4%85/

Moge napisac tylko tyle ze moje glosniki (czyli Tannoy Mercury M3, 8ohm) Gainclone pedzi w pomieszczeniu 15m2 dosyc zwawo. W porownaniu z poprzednim wzmakiem (NAD C300) jest rewelacyjnie. Glosniki kolegi (Dali 104, 4ohm) w wiekszym pomieszczeniu (okolo 20m2) tez dawal rade napedzic. Moj GC to wersja bez kondensatorow na zasilaniu, zasilanie mam 2x24v na kanal wiec zoptymalizowane pod kolumny 8ohm.

Pozdrawiam

Cynamon, dasz transformatory na nizsze napiecie (powiedzmy 2x20 na kanal), poeksperymentujesz z pojemnosciami w zasilaczu i dojdziesz.

Ja gram 3875 z 1000u na galaz ("stary Peter" ;-). W first stage stosuje rownolegle ECC83, oczywiscie trudno zebys sie akurat tym sugerowal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.