Skocz do zawartości
IGNORED

Harman/Kardon Social Club

syntax

Rekomendowane odpowiedzi

Obywatelki i Obywatele Użytkownicy!

Ponieważ na każdym zebraniu jest taka sytuacja oraz dlatego, że wątki na temat sprzętu spod znaku H/K są rozproszone - niniejszym proponuję założenie postu poświęconego naszym klockom =- tu zamieszczlibyśmy uwagi, pytania, prośby. Wątek umieszczam w zakładce KD, bo jak sądzę, większość z na dosiada amplitunery KD. Czekam na odzew.

Z harmanowskim pozdrowieniem ! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/19764-harmankardon-social-club/

To bym jeden z powodow dla ktorych sie zdecydowalem na Marantza (choc moze sie okaze, ze wcale nie jest lepiej "tfu, tfu, tfu"). Mialem wrazenie, jakby dvd HK mialoby tylko ladnie wygladac ... Ale nie myslalem, ze jest az tak zle ...

krawosz

Witam,

Może mi pomożecie w tym temacie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam, Paweł

Ukryta Zawartość

>Brodi:

czy problem pojawia się zawsze, czy tylko podczas uruchamiania dvd za pomocą pilota?

mnie irytuje czasami reagowanie urządzeń nie na swojego pilota, np. wyłączam podświetlenie w AVR, a reaguje też wyświetlacz dvd, bez funkcji przełaczenia na sterowanie dvd,

kolejnym minusem jest fakt, że jeśli mam wyłączony AVR i oglądam film /np. w wersji dźwiękowej 2.0 - wystarczy stereo z tv/ i chcę skorzystać z pilota od AVR /zaprogramowany do obsługi dvd i tv/ to ZAWSZE po naciśnięciu przycisku z komendą skierowaną do np. dvd - włącza się AVR !! :( - skutecznie mnie to zniechęca do korzystania z 1 pilota :(

>aptekamen:

czy zniekształcenia obrazu dotyczą tylko obrazu testowego?

Obraz kontrolny przekoszony w lewym górnym rogu.

Długo czyta płyty zanim zacznie grać

Beznadziejne wykonanie:szuflada krzywa,przedni panel patrząc z boku jest pofałdowany,tandetny pilot.

Obraz przesycony czerwienią,dzwięk przejrzysty z obfitym mało kontrolowanym basem.

Przeskakuje laser na niektórych płytach CD,terkocze przy odtwarzaniu płyt DVD.

Moim zdaniem jest to model supermarketowy wart jakieś 200-300pln.

Aptekamen

Gdybym nie znał tego modelu to po Twoim opisie dobrze bym to wszystko sprawdził przed ewentualnym zakupem. Ale znam go dobrze.Nie podpisuje sie praktycznie pod niczym co napisaleś. Prócz tego,że czyta plyty cd z opóżnieniem jak znaczna część odtwarzaczy DVD oraz pod tym,że czasem przeskoczy na( u mnie na dwóch ze stukilkunastu) jakiejś płycie.

Pozdrawiam

aptekamen, 25 Lip 2005, 08:59

>Obraz kontrolny przekoszony w lewym górnym rogu.

>Długo czyta płyty zanim zacznie grać

>Beznadziejne wykonanie:szuflada krzywa,przedni panel patrząc z boku jest pofałdowany,tandetny

>pilot.

>Obraz przesycony czerwienią,dzwięk przejrzysty z obfitym mało kontrolowanym basem.

>Przeskakuje laser na niektórych płytach CD,terkocze przy odtwarzaniu płyt DVD.

>Moim zdaniem jest to model supermarketowy wart jakieś 200-300pln.

No to go żeś zjechał równo :))))))))))0

masz jakiś wadliwy egzemplarz,

pilot jest tandetny, to prawda, opisywana nawet w recenzjach prasowych;

szuflada terkocze u mnie, zwłaszcza jak zamykam bez płyty;

zdarza mu się skakać na porysowanych płytach

ale za to, jak zapuszczę "Gladiatora" - obraz żyleta, monumentalny dźwięk, to jest to!

PS. generalnie nawet te niedociągnięcia, jakie wymieniłem nie powinny mieć miejsca w dvd za tylke kasy :(

syntax, 25 Lip 2005, 08:30

>czy problem pojawia się zawsze, czy tylko podczas uruchamiania dvd za pomocą pilota?

Nie. Także, gdy włączam go przyciskiem w DVD. W innym wątku podpowiedziano mi, że to może być kwestia wejścia SCART w TV (mam dwa). Jedno jest na magnetowid i tam się włącza TV, bo sa przekazywane wszystkie sygnały, natomiast na drugim nie powinno. Może być to też kwestia kabla, który ma pełna sygnalizacją (wszystkie piny podłączone). Kabelek to Profigold PGV 7392.

>kolejnym minusem jest fakt, że jeśli mam wyłączony AVR i oglądam film /np. w wersji dźwiękowej 2.0 -

>wystarczy stereo z tv/ i chcę skorzystać z pilota od AVR /zaprogramowany do obsługi dvd i tv/ to

>ZAWSZE po naciśnięciu przycisku z komendą skierowaną do np. dvd - włącza się AVR !! :( - skutecznie

>mnie to zniechęca do korzystania z 1 pilota :(

Ja używam wszystkich 3 ;-) Gdyby obsługa innych urządzen z tego pilota była intuicyjna, to może bym używał jednego. Ale dalejko jej do tego, więc wolę 3 :) Jakoś nie dopatrzyłem się np. open/close na tym wspólnym ani w instrukcji. Dałem sobie z tym spokój.

Najbardziej wkurza mnie to, że chyba coś jest nie tak z tym sprzętem... Na 5 wypożyczonych płyt przeczytał 2. Reszta: "no disc" (szczegóły w tamtym wątku). Jak Wasze doświadczenia z porysowanymi od uzuywania płytami DVD (moje CD czyta ładnie, przynajmniej to, które odtwarzałem).

Co do obrazu i dźwieku to jest naprawdę dobry. Obraz nazwałnbym perfekcyjnym wręcz. Ostry jak żyleta, żywy. Dźwięk też jest czysty, wyraźny, nie zauważyłem braku kontroli nad basem.

Paweł

"Ślizgał" mi się na porysowanej płycie w sumie ze 2 razy, nie wypożyczam płyt z wypożyczalni /a pewnie są ekstremalnie zjechane/; sam o swoje dbam, więc rysek jest mało. Co do płyt gazetowych, to nie ma problemu - czyta bez zająknięcia....

TO JESZCZE JA MAM TAKIE PYTANKO

Co prawda nie związane bezpośrednio z H/k 22 ale wszystkimi nowymi HARMANAMI

CZYM MYJECIE HARMANY ? Dokldanie chodzi mi o srebrna część. Bo ostatnio zauwazylem paluchy wokół włącznika i nie chca za bardzo zejść. Chociaz staram sie bardzo obchodzik to jednak bylo nieuniknione :(

macie jakies pomysly ??????

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na moje wątpliwości z tego wątku?

Ukryta Zawartość

chyba wkleiłem ten wątek nie w tą kategorię forum co trzeba (patrząc po ilości odpowiedzi = 0) ..... a chciałem być porządny i trzymać się kategorii

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.