Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z DVD Yamaha S550

Ragless

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć:)

Mam problem z odtwarzniem niektórych filmów w formacie DivX ( Xvid). NIektóre filmy maja spowolniony obraz a fonia jest ok. Zaznaczam ze tak sie dzieje tylko przy niektorych filmach. Moze to wina kodeka w DVD. Zakupilem DVD w kwietniu i sprzedawca zapewnił mnie ze mam wgrany najnowszy soft. Moze juz jest nowszy soft??? Gdzie moge znaleść nowy soft???

https://www.audiostereo.pl/topic/19765-problem-z-dvd-yamaha-s550/

Problem wystepuje najczesciej przy filmach kodowanych xvid-em. Nowe softy, min poprawiajacy odtwarzanie filmow kodowanych tym kodekiem znajduje sie na znajej stronce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wgrałem soft v.07i FINAL ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i nic tylko logo YAMAHA na ekranie sie zmenilo a filmy jak sie zacinal obraz tak sie zacina:(

Ukryta Zawartość

niestety zaden nawet najnowszy soft nie zniweluje tego problemu. Sprawa naszczęscie tyczy się chyba wszytskich obecnych na rynku odtwarzaczy dvd które czytają divx (nawet dedykowany do tego rodzaju filmów belwood 301 - o ile dobrze pamiętam nazwe) ma problemy z xivd kodowanym za pomocą qpel'a.

Soft do yamahay na stronie itepe tez tego problemu nie zlikwiduje, choc na tyle poprawia ze mozna taki film obejzec bez większych problemow. Zdazają się jednak filmy xvid kodowane za pomocą gmc i qpel, nie chce dokładnie podawac bo musiałbym zajzec w specyfikacje filmu, w kazdym razie są tez i takie filmy któych nie idzie obejrzec. Wowczas sa progrmay do przekodowywania filmu, tak aby szedł płynnie.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.