Skocz do zawartości
IGNORED

podl.suba do stereo-czy dobrze kabinuje

tomcioo

Rekomendowane odpowiedzi

Na sam poczatek chce powiedziec ze to jest najpozadniejsze forum na jakim bylem chodzi konkretnie o wyszukiwarke.

A teraz do sedna sprawy.

Czytalem troche na temat podloczenia suba pod stereo i nie wiem czy dobrze to rozumiem. Bylo to napisane w zabardzo naukowym jezyku jak dla mnie.

Wejscie sygnalowe high-level - sluzy to do tego zeby sub sie poglasnial i zciszal razem z glosnikami, podlanczam to wejscie miedzy wzmacnaczem a glosnikiem, czyli do tego wejscia idzie sygnal wzmocniony, ktory ma trafic do glosnika i wydac jakis dzwiek.

I teraz tak. Mam komputer z kartom 5.1, wierze i suba.

Podlaczam wieze do karty muzycznej jako stereo, suba podlanczam tez do karty muzycznej tylko ze w jego miejsce, wejscie sygnalowe high-level podlanczam pod ktorys kanal we wiezy (tam gdzie podlanczam kolumny).

I tak podloczony zestaw bedzie mi gral, jak podglosnie wieze, to tak samo podglosni sie sub, jak zcisze wieze to tak samo zciszy sie sub.

sub oczywiscie aktywny

Sorki ze tak pisze, ale z czyms takim nie malem jeszcze do czynienia i jestem zielony w tych sprawach.

https://www.audiostereo.pl/topic/19830-podlsuba-do-stereo-czy-dobrze-kabinuje/

i jeszcze jedno

Powiedzmy mam zestaw glosnikow CREATIWA 5.1, subwoofer mi slabo umcka, Chce zalozyc mocniejszego, do gniazda high-level mocnejszego suba biore sygnal z kabli kture ida do glosnika suba slabszego, nowego suba oczywiscie podlanczam w obpowiednie gniazdo w karcie. I po takich zabiegach umcka mi nowy wooferek

dobra sory

Od teraz będę starał się pisać w miare zgodnie z ortografią.

Chcę tylko wiedzieć czy to co przeczytałem (znalazłem jakiś link na tym forum w jakimś innym temacie)

i czy go dobrze zrozumiałem. Nigdy się nie bawiłem w takie coś. Także tylko chcę wiedzieć czy tędy droga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.