Skocz do zawartości
IGNORED

Unutra Finezja 3

Forsa1n

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem Finezji 3 [ odziedziczylem po tacie ^^ ] ale mam pytanie jak wloze kasete to strasznie zwalnia :/ moze trzeba wymienic gumke ? albo silniczek ? nie wiem. A teraz drugie pytanie mam podlaczone do finezji 2 kolumny po 40 W, w kazdej po 3 glosniki, nisko srednio i wysoko tonowy, problem mam z niskotonowym, mowie juz o co chodzi, chodzi o to ze gąbka mi sie przerwala na dlugosci ok 8cm i czy mozna to jeszcze jakos wymienic ? membrana 100% sprawna tylko ta gąbka :[

https://www.audiostereo.pl/topic/19869-unutra-finezja-3/

Być może będziesz musiał wymienić jedno i drugie.Zacznij jednak od wyczyszczenia pasków gumowych, oraz kół transmisyjnych na których te paski pracują.Jak to nie pomoże to wymień wszystkie paski na nowe.A z kolei jak i to nie da pozytywnego rezultatu to wymień silnik.Głośniki możesz zregenerować kupując na "Allegro" zestaw naprawczy do twojego typu kolumn.Jak nie potrafisz robić sam takich rzeczy, to oddaj do zakładu który się zajmuje regeneracją głośników.

https://www.audiostereo.pl/topic/19869-unutra-finezja-3/#findComment-343818

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.